Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com och Booking.com
Tyskland/Berlin/Att göra/Gruselkabinett

Berlin Bunker of Horror - Gruselkabinett

Gruselkabinett - Berlin Bunker of Horror - är ett skräckkabinett och även en lärorik bunker som sprider lärdom om kriget, vad bunkern användes till och mycket mer. Inte långt från Potsdamer Platz och Tekniska Museet så hittar ni denna skräckkabinett (Gruselkabinett bunker), som skrämmer slag på de flesta som går in.

Egentligen kanske det inte är en så värst lärorik upplevelse, men en del kan man ändå lära sig - bland annat med hjälp av scener från olika kända historier. Men den riktiga anledningen till varför Gruselkabinett är värt ett besök, vad som är kronjuvelen med skräckkabinetten - det får ni erfara när ni går en vning upp. Där finns nämligen livs levande skådespelare som verkligen kommer att skrämma slag på er.

Längst nere i bunkern får man lära sig lite kring hur det var att leva i en bunker under andra världskriget, utgrävningar och mycket mer. Tyvärr är den delen på Tyska, så kan man ej läsa eller förstå tyska så är det inte så lärorikt - men ändå häftigt att se.

Populära hotell nära Gruselkabinett

Bild på hotellet Mövenpick Hotel Berlin Am Potsdamer Platz i Berlin

Mövenpick Hotel Berlin Am Potsdamer Platz

Mövenpick Hotel Berlin Am Potsdamer Platz i Berlin med priser från 736 kr per person och natt. Läs mer..

Bild på hotellet Novotel Suites Berlin City Potsdamer Platz i Berlin

Novotel Suites Berlin City Potsdamer Platz

Novotel Suites Berlin City Potsdamer Platz i Berlin med priser från 849 kr per person och natt. Läs mer..

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Gruselkabinett i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Foton från Gruselkabinett

Här nedan har vi samlat några foton från Gruselkabinett. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Gruselkabinett

Berlin Bunker of Horror - Gruselkabinett

Gruselkabinett - ingång

Berlin Bunker of Horror - Gruselkabinett

Ta sig till Gruselkabinett

Ni tar er lättast hit genom att antingen åka S-bahn till Anhalter Bahnhof, eller via U-bahn till Gleisdreieck eller Potsdamer platz. Därefter är det bara ett para hundra meters promenad innan man är framme.

Adress till Gruselkabinett

Anhalter Bahnhof
Schöneberger Straße 23a
10963 Berlin

Karta till Gruselkabinett

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Gruselkabinett ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.