Tyskland/Berchtesgaden

Kurorten Berchtesgaden i Bayern

Berchtesgaden är en gammal kurort som ligger i de Bayerska alperna, belägen vid alptopparna Watzmann och Untersberg alldeles vid gränsen mot Österrike. En bit ner kan ni se en bild på den enormt vackra insjön Königssee, som är ca. 5,2 km2 och är en del av nationalparken Berchtesgaden. Nationalparken Berchtesgaden är en ca. 200 km2 stor nationalpark som huserar en fantastisk natur och mängder av kortare och längre vandringsleder. Det finns även möjlighet att gå på guidade vandringsturer.

Hitlers sommarhus Örnnästet

Men förutom Berchtesgadens fantastiska omgivning är även Berchtesgaden känd för en annan sak. I slutet av 1930-talet byggdes ett hus på alptoppen Kehlstein, huset skulle komma att bli kallat Kehlsteinhaus, eller Örnnästet som det är vanligtvis är känt som. Det vi pratar om är alltså Adolf Hitlers sommarhus.

Hitler fick Örnnästet bygg till sig som en present av Nazistpartiet till sin 50-årsdag. Läs mer om Kehlsteinhaus på våra sidor om Hitlers Örnnäste.

Vy över sjön Königssee i Berchtesgaden

Vy över sjön Königssee i Berchtesgaden

Billiga hotell i Berchtesgaden

Du har väl inte missat att vi även listar hotell i Berchtesgaden här på Tyskland.nu, enkelt presenterat på en stor karta med priser och möjlighet att hitta det perfekta läget.

Snabba fakta om Berchtesgaden

  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 25 min från Arlanda (~1 347 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Officiell flyer för nationalparken Berchtesgaden

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com