Tyskland/Bremen

Bremen, den kulturella knytpunkten

Bremen är en stad med en lång och riklig historia, Bremen som stad beräknas vara mer än 1 200 år gammal. På grund av dess långa historia är Bremen en av de största kulturella knytpunkterna i de norra delarna av Tyskland. Bremen huserar även väldigt många museer och konstgallerier och drar årligen till sig väldigt många kulturellt intresserade turister.

På våra sidor om Bremen kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Bremen som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Bremens historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Bremen som stad.

Billiga hotell i Bremen

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Bremen kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Bremen, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Bremen

  👥   Befolkning: ~554 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 1 h 54 min från Arlanda (~919 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)421
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Bremens officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Bremen

Karta över Bremen

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Bremendär du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Guidade turer i Bremen

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Bremen, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com