Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Frankfurt

Välkommen till fantastiska Frankfurt!

Frankfurt, Tysklands finansiella hjärta och en av Europas mest dynamiska städer, har mer att erbjuda än skyskrapor och börser. Från historiska platser och ikoniska museer till lummiga parker och en rik kultur, har denna metropol något för alla. Oavsett om du är en förstagångsbesökare, affärsresenär, familj eller backpacker, har vi på Tyskland.nu samlat all information du behöver för en oförglömlig vistelse i Frankfurt.

Vad du kan förvänta dig

På vår webbplats finner du en mängd användbara artiklar och resurser som täcker allt du behöver veta om staden. Här är en kort sammanfattning av vad du kan utforska:

Se & göra i Frankfurt: Utforska stadens bästa sevärdheter, museer, historiska platser, parker och shoppingställen. Upptäck också stadens rika utbud av aktiviteter, sport och evenemang.

Reseguider till Frankfurt: Förbered dig inför din resa med våra omfattande guider som riktar sig till olika typer av resenärer – från förstagångsbesökare och affärsresenärer till familjer och backpackers.

Transport till och i Frankfurt: All information du behöver för att navigera i staden, inklusive lokaltrafik, taxi och ride-sharing, cykelvägar, flyg och tåg, samt biluthyrning och parkering.

Turistinformation: Bra tips och saker att tänka på för dig som planerar att turista i Frankfurt, inklusive en FAQ med vanliga frågor.

Översiktsbild över den fantastiska staden Frankfurt.

Karta över Frankfurt

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Frankfurt där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Billiga hotell i Frankfurt

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Frankfurt kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Frankfurt, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Upplevelser i Frankfurt

För den som besöker Frankfurt är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Frankfurt har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Snabba fakta om Frankfurt

  👥   Befolkning: ~1 760 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 14 min från Arlanda (~1 211 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  🕒   Tidszon: Central European Time (CET) - tidsskillnad Tyskland Sverige
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)69
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Frankfurts officiella turism-hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Frankfurt