Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Frankfurt

Frankfurt, mässornas hemstad

Frankfurt am Main, eller bara Frankfurt som staden vanligtvis kallas, är en gammal stad med en fascinerande historia. År 794 nämns stadens namn, Frankfurt, för första gången. Det var Karl den store som då höll ett kyrkomöte i Frankfurt. Frankfurt huserar ett av världens största mässkomplex, och har därför blivit en naturlig samlingspunkt för många stora mässor och utställningar.

Frankfurts sevärdheter

På våra sidor om Frankfurt kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Frankfurt som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Frankfurts historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Frankfurt som stad. Inte långt från Frankfurt hittar ni även den väldigt vackra Moseldalen, som är oerhört känt för sina fina viner och den välkomnande atmosfären för turister.

Karta över Frankfurt

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Frankfurt där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Billiga hotell i Frankfurt

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Frankfurt kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Frankfurt, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Frankfurt

  👥   Befolkning: ~1 760 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 14 min från Arlanda (~1 211 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)69
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Frankfurts officiella turism-hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Frankfurt