Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Andra världskriget

Andra världskrigets efterlämningar

Koncentrationsläger i Tyskland

En av de grymmaste efterlämningarna från andra världskriget och Tredje rikets härjningar är de ökända koncentrationslägren, eller förintelselägren. Det mest kända ligger i Polen och heter Auschwitz-Birkenau, men det finns även en uppsjö av koncentrationsläger i hjärtat av det gamla Tredje riket - faktiskt så nära som 30 km från Berlin ligger koncentrationslägret Sachsenhausen, som idag går att besöka och som även inhyser ett museum. Likaså går det att besöka koncentrationslägret Dachau som ligger så pass nära som 20-30 minuter med pendeltåg från München. Läs gärna vidare om nazisternas koncentrationsläger i Tyskland under våra sidor om detta.

 ››  Läs mer om koncentrationsläger i Tyskland

Hitlers Örnnäste

Ett givet resmål när det gäller efterlämningar från Andra världskriget är Hitlers sommarhus, Kehlsteinhaus, som även kallas Örnnästet. Örnnästet ligger ett par timmar från München i närheten av kurorten Berchtesgaden, och är en riktigt upplevelse att se. Läs gärna mer om Hitlers Örnnäste under våra sidor om det.

 ››  Läs mer om Hitlers Örnnäste utanför München

Hitlers Berlin

Ett av de givna resmålen i Tyskland om man är intresserad av andra världskriget och Hitlers framfart är Berlin, varifrån Hitler och hans regering styrde sitt Tredje rike. I Berlin finns historiska platser såsom Brandenburger Tor och Olympiastadion. Läs gärna mer om platser relaterade till andra världskriget under våra Berlin-sidor.

 ››  Läs mer om Hitlers Berlin

Hitlers München

Ett annat givet resmål i Tyskland när det kommer till andra världskriget rent allmänt, men kanske Hitlers rent generellt, är München. I München finns mängder med intressanta platser med direkta kopplingar till Hitler och det Tredje riket, bland annat flera ställen där Hitler har bott och verkat. Läs gärna mer om Hitlers München under våra sidor om detta.

 ››  Läs mer om Hitlers München