Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Essen

Fakta om Essen

Essen är den sjätte största staden i Tyskland, sett till befolkning. Essen ligger i västra Tyskland relativt nära gränsen mot Nederländerna. Ligger nära städerna Dortmund och Düsseldorf. På våra sidor om Essen kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Essen som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Essens historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Essen som stad.

Billiga hotell i Essen

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Essen kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Essen, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Karta över Essen

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Essen där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Upplevelser i Essen

För den som besöker Essen är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Essen har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Snabba fakta om Essen

  👥   Befolkning: ~580 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 9 min från Arlanda (~1 137 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)201
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Essens officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin