Tyskland/Hamburg

Hamburg, hela Europas hamn

Hamburg ligger i norra Tyskland relativt nära gränsen mot Danmark. Hamburg är inte bara Tysklands näst största stad med sina dryga 1 760 000 invånare, Hamburg är även en delstat. Hamburg är inte heller bara en guldgruva för turister, utan även en transporthub för hela Europa. Hamburgs hamn är en av Europas största containerhamnar.

Trevliga sevärdheter i Hamburg

På våra sidor om Hamburg kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Hamburg som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Hamburgs historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Hamburg som stad.

Billiga hotell i Hamburg

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Hamburg kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Hamburg, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Hamburg

  👥   Befolkning: ~1 760 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 1 h 47 min från Arlanda (~831 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)40
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Hamburgs officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Hamburg

Karta över Hamburg

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Hamburg där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Guidade turer i Hamburg

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Hamburg, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com