Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Hamburg

Hamburg, hela Europas hamn

Hamburg i norra Tyskland är landets troligtvis viktigaste hamnstad, och även ett ekonomiskt och kulturellt centrum för landet. Staden har växt upp kring den gamla borgen Hammaburg, som ligger vid floden Elbe. Här växte en riktig Hansastad fram, och hamnens betydelse har kvarstått ända fram till nutid. Mitt i Hamburg centrum finns sjön Alster, och ett antal kanaler har byggts genom staden utifrån sjön. Faktum är att Hamburg till och med har fler broar än Venedig, och är alltså en stad som är fylld med vatten.

Trevliga sevärdheter i Hamburg

På våra sidor om Hamburg kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Hamburg som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Hamburgs historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Hamburg som stad.

Anrik kulturstad under uppsving

Det anrika kulturlivet kan avnjutas genom ett flertal teatrar och scener, och på senare tid har staden blivit mycket populär som turistort. Inte minst tack vare kultur- och nattlivet. Hamburg är egentligen en gammal sjömansstad, och så har den även förblivit även om det numera är mer moderna pråmar med enorma containerlaster som anlägger i stadens hamn. Hamburg är annars verkligen en stad som ligger i uppsving, med tanke på den internationella trafik som passerar Hamburg har staden även fått en mångkulturell dimension. Alla de olika stadsdelarna i Hamburg har sin karaktär och sin egen identitet.

Många sevärdheter och museer

Hamburg rymmer även såklart många vackra och intressanta byggnader. Det vackra Rådhuset är en nyrenässansbyggnad som är väl värd ett besök. Också Speicherstadt, med sin nygotiska arkitektur och sitt förunderliga läge är rekommenderat att besöka. Andra intressanta byggnadsverk är St. Katherinenkyrkan och Chilehaus. Här kan man läsa mer om sevärdheter Hamburg.

Hamburg med sina broar

Det vimlar även av museum i Hamburg. Exempelvis Hamburg-Museum om staden, det kända Deichtorhallen, BallinStadt Auswanderwelt Hamburg som visar upp historia om immigration och konstmuseet Kunsthalle.

Hett nattliv i Hamburg

På den anrika Fischmarkt har man ända sedan början av 1700-talet hållit öppen marknad under söndagar. Här avslutar många också sina sena nätter ute på stan för en bit mat, för de segaste kan det även innebära en forsättning på festandet under den tidiga morgonen! Det fullkomligt myllrar av liv dygnet runt i Hamburg, vilket det kanske även förväntas göra i en gammal sjömansstad.

Det mesta av nattlivet är koncentrerat till kring området Reeperbahn. Här hängde i gången tid sjömännen inför sina avresor och festade bort tiden. Området ligger i stadsdelen S:t Pauli, och här ligger en mängd nattklubbar. Men se upp lite för de pornografiska områdena som också ligger här. Hamburg har förresten inga tider att förhålla sig till när gäller festande och öppettider, så man kan räkna med att det riktiga hålligånget kommer igång sent in på natten.

Hamburg för barnen

För den som är djurintresserad är det rekommenderat att bege sig till Hagenbecks Djurpark. Det är faktiskt en av världens mest kända djurparker. Och för barnen passar ett besök till Miniatur Wunderland verkligen perfekt, det ligger nära hamnen så man kan passa på att strosa där i samma veva. För den som vill göra turer strax utanför staden kan man till exempel bege sig till någon av stränderna som ligger i närheten.

Bästa sättet att ta sig runt Hamburg är med buss eller tunnelban, som går dygnet runt. Det finns också många taxibilar i staden, så man behöver sällan vänta länge för att få skjuts dit man skall.

Billiga hotell i Hamburg

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Hamburg kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Hamburg, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Karta över Hamburg

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Hamburg där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Upplevelser i Hamburg

För den som besöker Hamburg är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Hamburg har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Snabba fakta om Hamburg

  👥   Befolkning: ~1 760 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 1 h 47 min från Arlanda (~831 km)
  🕒   Tidszon och tidsskillnad: Tyskland ligger i UTC+1. För aktuell tid och tidsskillnad i Tyskland se: tidsskillnad Tyskland
  💶   Valuta: Euro (EUR), se här för eurokursen
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)40
  🍻   Åldersgränser; 18 år för serveringar och vid försäljning av sprit, men bara 16 år för vin och öl
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🔌   Elektricitet: 230 volt (50 Hz), samma som i Sverige och man behöver ingen adapter
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Hamburgs officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Hamburg