Tyskland/München

München, huvudstad i Bayern

München är huvudstad i delstaten Bayern i sydöstra Tyskland, ligger nära gränsen mot Österrike. München är även Tysklands tredje största stad med sinda dryga 1 300 000 invånare. Det som de flesta förknippar München med är Oktoberfest, den galna ölfestivalen som äger rum under två veckor kring månadsskiftet september/oktober.

På våra sidor om München kan du bland annat läsa om vilka sevärdheter du absolut inte får missa vid ett besök här. När du har besökt München får då väldigt gärna lämna ett betyg på vad du tyckte om staden. Skriv gärna en kommentar också! Här på startsidan hittar du även de senaste nyheterna rörande München, tillsammans med matnyttig och konkret fakta om München. Du hittar även information om det aktuella vädret i München samt en dagsaktuell Eurokurs.

Snabba fakta om München

  👥   Befolkning: ~1 300 000 invånare
  ✈   Flygtid: ca. 2 h 23 min från Arlanda (~1 344 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎   Lands- & riktnummer: 0049 (0)89
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Münchens officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i München


Karta över München i Tyskland

Här nedan hittar du en karta över München i Tyskland. Du hittar även länkar till alla sevärdheter och städer vi skriver och tipsar om direkt i kartan. Du kan zooma och scrolla runt på kartan genom att använda musen (eller fingrarna om du använder en mobil).