Tyskland/Dortmund

Fakta om Dortmund

Dortmund är en gammal stad med lång historia i västra Tyskland. År 882 är det datum då Dortmund för första gången nämndes i ett officiellt dokument. Dortmund utmärker sig som Tysklands "gröna metropol", med ett starkt fokus på hållbarhet och många vackra parker, grönytor och vattendrag. Dortmund ligger relativt nära Essen.

På våra sidor om Dortmund kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Dortmund som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Dortmunds historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Dortmund som stad.

Billiga hotell i Dortmund

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Dortmund kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Dortmund, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Dortmund

  👥   Befolkning: ~576 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 7 min från Arlanda (~1 114 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)231
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Dortmunds officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin

Karta över Dortmund

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Dortmund där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Guidade turer i Dortmund

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Dortmund, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com