Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Övrigt/Fotboll i Tyskland

Fotboll i Tyskland

När det kommer till sport och Tyskland är det svårt att inte halka in på fotboll, som är den populäraste sporten i Europa. Det finns fler än 26 000 fotbollsklubbar med över 6 miljoner medlemmar i Tyskland. Så sent som 2014 blev till och med Tyskland världsmästare i fotboll för herrar, vilket är väldigt prestigefyllt då VM är ett mästerskap som bara äger rum var fjärde år - en sak som Sverige aldrig har lyckats med!

Bundesliga är bästa ligan

Även om det tyska fotbollslandslaget är någonting man skulle kunna skriva spaltmeter om är det kanske inte det som man i huvudsak är intresserad av om man tänker på fotboll i Tyskland. Här handlar det snarare om Bundesliga, som är den högsta fotbollsdivisionen på herrsidan i Tyskland. Bundesliga är en av de största och populäraste fotbollsligorna i hela Europa, och många av de större namnen inom svenska fotboll har spelat i Bundesliga. Bland annat Roland Sandberg och Martin Dahlin som båda har lyckats göra 60 mål eller fler under sin tid i Bundesliga. Om du vill läsa mer om tysk fotboll i allmänhet och Bundesliga i synnerhet kan vi rekommendera sajten Bundesliga.se.

Tysk fotboll

Fotbollsresor till Tyskland

Någonting som är väldigt populärt är att åka på fotbollsresor till Tyskland, där man ges en möjlighet att uppleva matcher som ofta anses mycket intensivare än fotbollsmatcher rent generellt i Sverige. Det brukar även vara en fantastisk stämning under matcherna i Bundesliga, det är inte ovanligt att man får uppleva äkta tysk "gemütlichkeit" - på samma sätt som under ölfestivalen Oktoberfest i München. För övrigt inhyser faktiskt München ett av de absolut bästa lagen i Bundesliga, Bayern München, som har vunnit Bundesliga inte mindre än 28 gånger. Bayern München har för övrigt även vunnit Champions League fem gånger, senast år 2013.