Tyskland/Köln

Fakta om Köln

Köln är den fjärde största staden i Tyskland och finns lokaliserad i de västra delarna av Tyskland, relativt nära gränsen till både Nederländerna och Belgien. Köln har en väldigt lång historia, man beräknar att grunden till det Köln som existerar idag hade sin början redan 38 år "före Kristus". Under andra världskriget var Köln en av de mest bombdrabbade städerna i Tyskland.

På våra sidor om Köln kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Köln som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Kölns historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Köln som stad.

Billiga hotell i Köln

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Köln kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Köln, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Köln

  👥   Befolkning: ~1 050 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 12 min från Arlanda (~1 188 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)221
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Kölns officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin

Karta över Köln

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Köln där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Guidade turer i Köln

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Köln, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com