Tyskland/Nürnberg

Fakta om Nürnberg

Nürnberg ligger lokaliserad i de södra delarna av tyskland, är den näst största staden i delstaten/förbundslandet Bayern. Nürnberg ligger nära den Tjeckiska gränsen och även relativt nära städerna Frankfurt och München. De berömda Nürnbergrättegångarna, där andra världskrigets krigsförbrytare blev dömda, ägde rum i Nürnberg.

På våra sidor om Nürnberg kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Nürnberg som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Nürnbergs historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Nürnberg som stad.

Billiga hotell i Nürnberg

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Nürnberg kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Nürnberg, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Nürnberg

  👥   Befolkning: ~500 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 14 min från Arlanda (~1 214 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)911
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Nürnbergs officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin

Karta över Nürnberg

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Nürnberg där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Guidade turer i Nürnberg

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Nürnberg, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com