Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Nürnberg

Fakta om Nürnberg

Nürnberg ligger lokaliserad i de södra delarna av Tyskland, är den näst största staden i delstaten/förbundslandet Bayern. Ibland skriver man bara Nurnberg eller Nuremberg för Nürnberg. Nürnberg ligger nära den Tjeckiska gränsen och även relativt nära städerna Frankfurt och München.

Nürnberg är en gammal och mycket vacker stad som besöktes av Henry III år 1050. Redan under 1200-talet blev Nürnberg sedan en viktigt stad, och även en rik stad, detta berode på att Nürnberg låg i korsningen av två viktiga handelsvägar. Läs mer om Nürnbergs historia här och hitta matnyttig och konkret fakta om Nürnberg som stad.

Nürnberg har stått i centrum

Vid ett par tillfällen har Nürnberg fått stå i centrum får världens blickar. Dels under Hitlers "Tredje rike", där Nürnberg fick vara platsen för Nazisternas stora partidagar, vilka hålls årligen från 1927. Sedan efter Andra världskriget fick Nürnberg åter stå i centrum, detta genom de berömda Nürnbergrättegångarna som hölls under 1945-1949, där andra världskrigets krigsförbrytare blev dömda.

Sevärdheter och fakta om Nürnberg

På våra sidor om Nürnberg kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Nürnberg som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om

Upplevelser i Nürnberg

För den som besöker Nürnberg är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Nürnberg har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Billiga hotell i Nürnberg

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Nürnberg kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Nürnberg, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Karta över Nürnberg

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Nürnberg där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Nürnberg

  👥   Befolkning: ~500 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 2 h 14 min från Arlanda (~1 214 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)911
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Nürnbergs officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin