Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Hannover

Fakta om Hannover

Hannover ligger i mellersta Tyskland med lång och händelserik historia. Hannover är huvudstad i delstaten/förbundslandet Niedersachsen. Hannover huserar världens största mäss-/utställningsområde, Hannovermässan. I 27 stora mässhallar finns totalt 496 000 km2 utställningsytor. Till ytan är Hannover en ganska ny stad, men Hannover var även en av de städer som raserades mest under slutet av Andra världskriget. Gamla Stan i Hannover känns genuint historisk, men är faktiskt ditflyttad. Den samlades ihop av de hus som fanns kvar efter kriget, och flyttades dit. Runt och i Hannover finns många grönområden, vilket gör Hannover till en mycket vacker och mjuk stad.

På våra sidor om Hannover kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Hannover som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Hannovers historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Hannover som stad.

Ren och proper stad

Hannover hålls mycket ren och proper, mycket tack vare de stora internationella evenemang som ofta hålls i Hannover. Det är även en bra stad att gå och shoppa i, eller bara strosa längs gatorna. Om man vill shoppa kan man exempelvis gå till det helt nyrenoverade köpcentret som ligger nedanför tågstationen. Eller så kan man gå till Kröpcke, vilket är ett område helt utan trafik som är det verkliga butiksområdet. Här kan man också hitta många trevliga caféer och restauranger. Tänk bara på att det mesta tyvärr är stängt under söndagar.

Fina trädgårdar och gröna upplevelser

Hannoverborna är mycket stolta över sina fina planteringar och trädgårdar. Men den finaste av dem alla är nog ändå Herrenhäuser Gärten, en trädgård i barock stil som blev anlagd under 1600-talet. Denna trädgård får man verkligen inte missa! Stadtpark är annars en mycket fin park och här finner man även Hannover Zoo, som är ett mycket trevligt zoo som passar hela familjen. Det otroligt vackra Neues Rathaus är också en upplevelse vör ögonen, med sin vackra byggnad ackompanjerat med vattnet och parken. Här finns även minimodeller av Hannover sett över olika tidsepoker.

Stadshuset i Hannover

Det finns också många museer att besöka i Hannover, och de flesta av dem har gratis inträde under fredagar. Här finns bland annat Landesmuseum och det Historiska Museet med många intressanta historiska utställningar. Men även konstmuseet Sprengel Museum som bland annat visar verk av Picasso, samt Wilhelm-Busch Museum och det kanske lite annorlunda (men spännande) Blindenmuseum Hannover som visar hur det har varit att vara blind genom tiderna.

Mycket fint utanför staden

Om man vill kan man även ta sig en liten bit utanför staden, där det finns mycket att upptäcka. Bland annat finns det en hel del slott i de vackra trakterna runt staden. Schloss Marienburg som ligger två mil söder om Hannover brukar vara en mycket trevlig dagstur.

Varje sommar smäller det högt i Hannover, högt av fyrverkeriföreställningar. De har nämligen ett världschampionat i fyrverkeri under sommaren, och på våren och hösten sprakar det nästan varje helg under någon slags festival. För hamburgborna älskar verkligen sina festivaler och fyrverkerier. Det är annars mycket lätt att ta sig runt i Hannover, precis som i de flesta andra tyska städer. Här finns bussar, spårvagn och tunnelbana som är lätta för turister att använda.

Upplevelser i Hannover

För den som besöker Hannover är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Hannover har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Billiga hotell i Hannover

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Hannover kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Hannover, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Karta över Hannover

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Hannover där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Hannover

  👥   Befolkning: ~520 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 1 h 56 min från Arlanda (~953 km)
  🕒   Tidszon och tidsskillnad: Tyskland ligger i UTC+1. För aktuell tid och tidsskillnad i Tyskland se: tidsskillnad Tyskland
  💶   Valuta: Euro (EUR), se här för eurokursen
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)511
  🍻   Åldersgränser; 18 år för serveringar och vid försäljning av sprit, men bara 16 år för vin och öl
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🔌   Elektricitet: 230 volt (50 Hz), samma som i Sverige och man behöver ingen adapter
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Hannovers officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Hannover