Tyskland/Hannover

Fakta om Hannover

Hannover ligger i mellersta Tyskland med lång och händelserik historia. Hannover är huvudstad i delstaten/förbundslandet Niedersachsen. Hannover huserar världens största mäss-/utställningsområde, Hannovermässan. I 27 stora mässhallar finns totalt 496 000 km2 utställningsytor.

På våra sidor om Hannover kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Hannover som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Hannovers historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Hannover som stad.

Billiga hotell i Hannover

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Hannover kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Hannover, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Snabba fakta om Hannover

  👥   Befolkning: ~520 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 1 h 56 min från Arlanda (~953 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)511
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Hannovers officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Hannover

Karta över Hannover

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Hannover där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Guidade turer i Hannover

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Hannover, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com