Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Övrigt/Shopping i Tyskland

Shopping i Tyskland

Tyskland är ett utmärkt shoppingland för de allra flesta varor. I alla storstäder i hela Tyskland finns det mycket bra shoppingområden och butikscentrum, där man kan handla allt från kläder och skor till design och elektronik. Det brukar vara en väldigt trevlig upplevelse att shoppa i Tyskland. Många shoppingområdet är vackert utformade, och förutom butiker innehåller de också bra restauranger och mysiga caféer. Här håller man på tyskt manér det rent, fint och vackert. Shoppingen i Tyskland handlar mestadel om att hitta kvalitetsvaror till ett mycket bra pris.

Något billigare än Sverige

I Tyskland är det något billigare att shoppa i, än i Sverige. Vilket är någonting som lockar många att passa på när man ändå är på en resa i Tyskland. En stor del av detta är tack vare tysklands lägre momssats. Elektronik är bara en av de saker som man brukar välja att handla, om man är intresserad av mode har också Tyskland också mycket sådant att erbjuda. Flera städer tampas faktiskt om att vara tysklands modemetropol. Just nu anses Düsseldorf vara den som ligger i topp, men de andra städerna ligger inte långt efter.

Det finns också en tradition av lite udda butiker i de större städerna, och här finns även mycket musik att inhandla. Det är inte ovanligt att snubbla över obskyra och svårfunna skivor i Berlin eller München.

Tyskt vin är en upplevelse i sig

Egentligen är det ganska fantastiskt att tyskarna lyckas producera så goda viner som de gör, med tanke på det svala klimatet. Men de tyska producenterna har sedan länge lärt sig att producera ett fantastiskt vin, där man verkligen drar nytta av det faktum att det tar lång tid för druvorna att mogna. Det är i alla fall en upplevelse att upptäcka alla de små vingårdar som finns, och det är även där man bör handla vin om man verkligen vill få tag på trevliga kvalitetsviner.

Och så ölet, så klart

Tyskland är också ölets förlovade hemland, och visst är ölen fantastiskt billig här. Varje område i Tyskland har dessutom sin speciella ölkultur, vilka alltid är värda att upptäcka. Men roligast är förstås att besöka ett bryggeri, där man kan se hela processen. Förutom öl och vin är det också väldigt trevligt att bara strosa runt i saluhallarna, och kanske hitta inhemska produkter såsom korv och ost att köpa med hem.

Även spriten är billigare jämfört med i Sverige, därför är det idag ganska populärt att åka ner och handla bilen full med alkoholhaltiga drycker. Tänk dock på att tullen kan ha synpunkter, även om Tyskland också är ett EU-land. Och tänk på att det faktiskt finns en gräns påför hur mycket man får ta in – för eget bruk. Sedan bör man inte heller överlasta bilen.