Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Leipzig

Fakta om Leipzig

Leipzig ligger i östra Tyskland, relativt nära både Tjeckien och Polen. Leipzig ligger även nära Berlin. Leipzig har en stark musiktradition och huserar även Tysklands äldsta högskolor för musik. En "fun fact" är att Johann Sebastian Bach faktiskt spenderade en stor del av sitt musikaliska liv i Leipzig. På våra sidor om Leipzig kan bland annat läsa om vilka sevärdheter i Leipzig som du absolut inte får missa vid ett besök här. Du kan även läsa mer om Leipzigs historia och hitta matnyttig och konkret fakta om Leipzig som stad.

Billiga hotell i Leipzig

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Leipzig kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Leipzig, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Karta över Leipzig

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Leipzig där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Upplevelser i Leipzig

För den som besöker Leipzig är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Leipzig har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Snabba fakta om Leipzig

  👥   Befolkning: ~510 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 1 h 58 min från Arlanda (~986 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎️   Lands- & riktnummer: 0049 (0)341
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Leipzigs officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden (konsulat) i Leipzig