Tyskland/Tysklandsbloggen/Dolda pärlor i Tyskland

4 dolda pärlor som du inte får missa i Tyskland

Tyskland har oerhört mycket att erbjuda. Med allra största sannolikhet mer än du tror. Här finns inte bara storstäder som München, Berlin och Hamburg, landet har även massvis med mindre orter med fantastisk arkitektur och historia. Som om inte det är nog bjuder landet även på fantastiska miljöer och vyer som skulle få vem som helst att häpna.

Därmed kan det vara en bra idé att ta en lite närmare titt på några av landets dolda pärlor, och vi listar 4 stycken i den här artikeln.

4 dolda pärlor i Tyskland

Nedan är 4 dolda pärlor som du inte får missa i Tyskland

Obersee

Obersee är en fantastisk sjö med glittrande grönt och blått vatten som omges av grönklädda berg på alla sidor. Här kan du bada, paddla kanot eller bara njuta av de fantastiska vyer som omgivningen bjuder på.

Sjön ligger nästan längst ner till höger i landet, vilket gör det till ett ypperligt tillfälle att även ta del av Österrikes fantastiska miljö och natur i samma veva.

Meersburg

Även om Meersburg är ett populärt turistmål för de som har lite mer kunskap och information om landet, är staden fortfarande en dold pärla för den breda massan. Staden är känd för sin medeltida stadskärna, och bjuder på fantastisk arkitektur, kultur och atmosfär.

Staden ligger även nära gränsen till Frankrike, vilket gör att du kan kombinera ett besök till staden med en mindre eller längre vistelse i Frankrike.

Sjön Obersee i Bayern.

Sjön Obersee i Bayern

Blautopf

Blautopf är en källa med fantastiskt blågrönt vatten som kommer få dig att häpna. Källan är en del av floden Blau och bidrar med en upplevelse som du sent ska glömma.

Tyvärr går det inte att bada eller på annat sätt vistas i eller på vattnet, utan är endast till för att betrakta med ögat. Det gör dock inget, du kommer säkerligen att bli nöjd med upplevelsen hur eller hur.

Bastei

Sist men inte minst hittar vi Bastei. Det här är en klippformation som bjuder på fantastiska vyer över berg och landskap. Klippformationen sträcker sig flera hundra meter över havet, och har en otrolig utsiktsplats som är byggd i en broliknande struktur.

Du kan nå platsen via bil, men du kan även vandra från orterna Wehlen och Rathen.

Om du söker efter en fascinerande vandringstur och iögonfallande miljöer finns det dock få bättre platser än just Bastei. Platsen ligger även precis vid gränsen till Tjeckien, vilket gör att en utflykt till huvudstaden Prag inte är omöjlig.

Undvik offentliga nätverk under resans gång

Du bör undvika offentliga nätverk i den mån det går. Anledningen till detta är att de tenderar att vara osäkra på grund av att de är till för allmänheten, vilket betyder att cyberkriminella kan använda dem för att få tillgång till dina uppgifter.

Därmed bör du undvika dem och ta ett flertal försiktighetsåtgärder om du trots detta väljer att använda dem. En VPN är ett av de bästa alternativen för att få ett bra skydd i sådana fall.

Använd en VPN för att vara på den säkra sidan

Med hjälp av en VPN kan du vara på den säkra sidan när du reser. Tjänsten krypterar all information som skickas till och från din dator, vilket ger dig ett starkt skydd mot cyberkriminella. Som en extra bonus blir du även helt och hållet privat, vilket gör att din internetleverantör, företag och hemsidor inte kan se vem du är och vad du håller på med.

NordVPN är ett av de största och bästa alternativen på marknaden, och du kan med fördel läsa en NordVPN recension för att se om tjänsten passar för dig eller inte.


Publicerat 2022-05-27