Tyskland/Tysklandsbloggen/Tysklands berg och bergskedjor

Tysklands berg och bergskedjor

Tyskland är ett land som lockar till sig turister av många anledningar. För dig som är intresserad av skidanläggningar eller vackra vandringsområden så har Tyskland många berg att välja bland och här kommer ett urval av dem. Till höger (eller lite längre ned om du använder en smartphone) kan du se bilder på många av bergen och bergskedjorna som vi skriver om här på sidan om berg i Tyskland.

Zugspitaze i de Bayerska alperna

Ligger i de Bayerska alperna och sträcker sig både över Tyskland i norr och Österrike i söder. Zugspitaze är Tysklands högsta berg och högsta punkten ligger på 2 962 meter över havet. Området erbjuder friluftsliv så som vandring, skidåkning och klättring.

Bergskedjan Elbsandsteininebrige

Elbsandsteininebrige (Elbe sandstone mountains) är en bergskedja som sträcker sig över Tyskland och Tjeckien och är ett populärt vandringsområde med en varierande terräng. Det finns också möjlighet till klättring och är du ute efter en mer avslappnade upplevelse så erbjuder området många hälsoanläggningar. Andra sevärdheter som finns är fästningen Köningstein och klippformationen Bastei. Bergets högsta punkt når 723 meter över havsytan.

Berget Wank Mountain utanför München

Med ungefär en dagsresa ifrån München så hittar du berget Wank som ligger i södra Tyskland i närheten av den sydvästra gränsen till Österrike. Bergets topp ligger omkring 700 meter över havsytan och är en populär destination för dagsutflykt där du kan vandra, cykla, testa på paraglide eller äta något gott på en restaurang.

Berget Watzmann i de Bayerska alperna nära Berchtesgaden

Ligger i de Bayerska delarna av Alperna i närheten av Berchtesgaden, och har sin högsta punkt på 2 713 meter över havet och är därmed Tysklands tredje största berg. Här kan du göra allt från att vandra till att klättra.

Berget Herzogstand i de Bayerska alperna

Ligger i den Bayerska delen av Alperna ovanför ovanför Tysklands djupaste alpina sjö Walchensee och är därför populär för vattensport. Säsongen för skidåkning i området sträcker sig mellan januari och mars. Bergets högsta punkt ligger på 1 731 meter över havet.

Mount Tegelberg i de Bayerska alperna

Ligger i de Bayerska alperna och är känd för glidflygning eller paragliding sedan 1970-talet. Här hölls världsmästerskapet i glidflygning 1983. Närmsta stad är Fussen och 2 km bort från berget ligger slottet Hohenschwangau. Bergets högsta punkt ligger på 1 720 meter över havet.

Merkur Mountain (Grober Staufenberg)

Merkur eller Grober Staufenberg är ett berg som ligger i spaområdet Baden-Baden i sydvästra Tyskland. Här kan du göra allt från att besöka den restaurang som ligger högst upp i bergets topp till att koppla av i solen på en gräsmatta och grilla. Det finns också vandringsspår i olika längder för dig som vill vandra eller cykla i området. Bergets högsta punkt ligger 668 meter över havsytan och fick sitt namn efter den romerska guden Mercurius.

Berget Nebelhorn i Allgau Alperna

Berget Nebelhorn ligger i Allgau Alperna i Tyskland i närheten av staden Obertdorf. Här utspelar sig årligen tävlingar inom konståkning och friåkning på skidor. Förutom skidbackar och vandringsleder så finns det restauranger. Bergets högsta punkt mäter 2224 meter över havsytan.

Berget Wasserkuppe i Hessen

Bergets högsta punkt mäter 950 meter över havsytan och ligger i delstaten Hessen i Tyskland och är ett naturskyddsområde. I över 100 år så har berget varit en viktig plats för olika former av flygsport då man förberedde sig inför de olympiska sommarspelens nya gren segelflyg år 1940.

Berget Feldberg

Black forest är ett stort bergsområde i sydvästra Tyskland kring området Baden-Wurttenberg. Där ligger bergskedjan Schwarzwald vars högsta topp heter Feldberg som mäter 1 493 meter över havsytan. Feldberg är Tysklands största skidort som inte ligger i Alperna. Om somrarna kan du vandra längs dess vandringsleder eller besöka ett av de välskötta värdshus som ligger i området.

Berget Zugspitaze

Berget Zugspitaze

Bergskedjan Elbsandsteininebrige

Bergskedjan Elbsandsteininebrige

Berget Wank Mountain utanför München

Berget Wank Mountain utanför München

Berget Watzmann i de Bayerska alperna nära Berchtesgaden

Berget Watzmann i de Bayerska alperna nära Berchtesgaden

Vandring uppför berget Herzogstand i de Bayerska alperna

Vandring uppför berget Herzogstand i de Bayerska alperna


Publicerat 2020-12-22