Tyskland/Tysklandsbloggen/Vackra kyrkor i Tyskland

Utforska vackra kyrkor i Tyskland

Tysklands kyrkor är vackra och så annorlunda än alla andra kyrkor i världen. De många stilarna, formerna, storlekarna och dekorationerna gör dem fascinerande unika att utforska. Du kan hitta gotiska katedraler i Köln eller romanska kyrkor i Speyer som går tillbaka till 1100-talet! Det här inlägget utforskar 5 fantastiska tyska kyrkor som du bör besöka under din nästa resa till Tyskland.

Freiburgs kyrka i Freiburg

Freiburgs kyrka i södra Tyskland är en av de vackraste kyrkorna jag någonsin sett, och den är definitivt värd att besöka under din nästa resa! Dess massiva torn sträcker sig upp mot himlen. Den gotiska kyrkan byggdes mellan 1200-1230 i röd sandsten. Efter en brand 1677 den byggdes om i barockstil.

Johanneskirche i Berlin

Johanneskirche är en vacker plats för konst- och kulturälskare! Den ligger nära stadsdelen "Kreuzberg", som tidigare var en del av Västberlin men som delvis tillhör dagens turkiska stadsdel Kreuzberg/Beyoglu nu. Själva kyrkan har byggts mellan 1894-1897 av Friedrich Adler med sina typiska nygotiska stilelement som spetsbågsfönster och branta sadeltak på båda sidor. Dess yttre utformning påminner mig lite om Londons Westminster Abbey.

Tornet och basilikan St Martin i Colmar

Även om dess interiör inte är lika imponerande som exteriören, förtjänar St Martins kyrka i Colmar ändå ett besök! Barocktornet i denna medeltida basilika byggdes mellan 1681-1704. Det erbjuder en fantastisk panoramautsikt över Colmar och Vosgesbergen.

Vårdnadskyrkan i München

Om du redan har sett så många kyrkor under din resa till Tyskland, varför inte ta en ny titt på en som imponerade på dig tidigare? "Frauenkirche" eller Church of Our Lady hör definitivt till mina tyska favoritkyrkor. Dess berömda lökkupol med ett gyllene kors på toppen har förstörts av allierade bombningar två gånger, men den återuppbyggdes efter andra världskriget precis som alla andra byggnader runt Marien Kvadratisk.

Nikolaikirche i Leipzig

Nikolaikirche är en av de mest imponerande kyrkorna i Leipzig och ett måste på din nästa resa till Tyskland. Dess enorma, 122 meter höga torn har dominerat skyline sedan det byggdes mellan 1209-1240! Den gotiska basilikan förstördes helt av de allierades bombningar under andra världskriget men återuppbyggdes efter 1945.


Publicerat 2021-11-30