Tyskland/Tysklandsbloggen/Semestra med hyrbil i Tyskland

Semestra med hyrbil i Tyskland

Tyskland är antagligen världens bästa land för en bilsemester. De långa och breda motorvägarna sträcker sig genom hela landet och byggs ständigt ut. Skulle du vilja göra en avstickare och besöka ett av Tysklands grannländer så är det inga problem – varje grannland är anslutet med minst en motorväg. Samtidigt är landsbygden fantastiskt vacker, med stor variation på miljön beroende på om du reser i norr eller söder, väster eller öster.

Fördelar med att hyra bil från flygplatsen

En fördel med att använda hyrbil är att man enkelt kan ta flyget till en av Tysklands många flygplatser. Där hämtar man sedan upp bilen efter landning och kan åka runt så mycket du vill fram till sin hemresa. Då lämnar man bara tillbaka bilen på samma ställe. Många biluthyrare erbjuder möjligheten att lämna bilen på annan plats, om du skulle föredra det.

Källa: Pixabay

Resa med flyg och hyrbil kan dessutom även prismässigt mäta sig mot att köra med egen bil från Sverige. Färjekostnader och ökade kostnader för att åka över broarna bidrar till att det alltså kan löna sig att satsa på hyrbil i många fall rent ekonomiskt. För att försäkra att du får bästa möjliga pris och en bil du faktiskt vill ha, kan du använda Hyrbilguiden.se - Tyskland för att jämföra olika företags erbjudanden kring hyrbilar. Skulle något hända på vägen, såsom motorstopp eller andra fel så kan det kännas skönt att hyrbilsföretaget har skyldighet att hjälpa dig. Ett problem mindre att oroa sig över, med andra ord!

Från Hamburg till München

Som tidigare beskrivits är det oftast inga problem med att hyra bil i en stad, för att sedan lämna den i en annan. Det är perfekt om du exempelvis vill börja resan från Hamburg i norr och sedan köra igenom hela landet till bildsköna München. Då kan du flyga hem från München utan problem.

Beroende på vilken väg du åker kan du upptäcka massor av intressanta sevärdheter och upplevelser på vägen. Här är några tips på saker du inte bör missa på Tysklandsresan:


Publicerat 2020-01-17