Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Hannover/Sevärdheter

Sevärdheter i Hannover

Wilhelm Busch Museet

Wilhelm Bursch Muséet, på tyska "Deutsches Museum für karikatur und Zeichenkunst Wilhelm Busch", är en självklar byggnad att besöka i Hannover. Muséet har världens största samling av Busch verk. Det finns dessutom modern komisk konst, illustrationer och teckningar. Det ligger i palatset Georgenpalais i Georgengarten. Ett palats med anor från omkring 1780 och det är Wilhelm Busch föreningen, som bildades 1930, som driver muséet.

Det är det första muséet tillägnat konstnären Busch. Byggnaden vart förstörd av allierade bomber 1943, men konstverken hade redan hunnit evakuerats. 1950 öppnade muséet igen i Wallmodenpalais med omfattande verk av Busch tillsammans med den första utställningen av karikatyrer. Sedan år 2000 har muséet tillsammans med Palaisgarten drivit ett café, som båda har fått omfattande renoveringar.

Herrenhäuser Gärten

Herrenhäuser Gärten är stadsdel med flertalet trädgårdar som är ett kulturarv av Hanovers kungar. Stadsdelen, som ligger i Herrenhausen, består av Großer Garten, Berggarten, Georgengarten och Welfengarten.

Großer Garten har alltid varit den mest utmärkande formella trädgården i Europa med barockansk stil. Berggarten har under tiden blivit omvandlad från en enkel grönsaksträdgård till en stor botanisk trädgård med dess egna rariteter. Både Georgengarten och Welfengarten är gjorda i engelsk stil och är ansedda att vara populära rekreationsområden för Hannovers invånare. Historien om trädgårdarna sträcker sig över flera århundranden och än idag är de en populär lockelse.

Maschsee

Maschsee är en artificiell sjö belägen central i Hannover. Sjöns area är hela 78 hektar och är en arena för flertalet vattensporter. Namnet på sjön härstammar från “Leinemasch“, eller bara ”Masch“, som betyder träsk. Det är en historisk beskrivelse av området där sjön byggdes, som ligger i den djupliggande flodslätten av älven Leine.

Varje sommar hålls Maschseefesten under flera veckor vid sjön. Underhållningen består av fyrverkerishower, kabaréer och musikaliska framträdanden. Festen drar in cirka två miljoner besökare årligen. Tillställningen ägde rum för första gången 1986, för att fira att det var 50 år sedan Maschee öppnade.

Hannover Zoo

Den 4 maj 1865 etablerades det 22 hektar stora zoot i statskärnan av Hannover. Zoot består av runt 3414 djur av 237 olika arter och de tar hand om mer än 400 anställda under sommarsäsongen. Det är det femte äldsta zoot i Tyskland och konstruerades med privata pengar. För att kunna täcka utgifter grundades ett aktiebolag och nuförtiden ägs djurparken av staden Hannover.

Neues Rathaus

Den 20 juli 1913 öppnades dörrarna för första gången till Hannovers nya stadshus Neues Rathaus, efter att ha byggts under 12 år. Det är en magnifik slottsliknande byggnad och går att besöka i den 10 hektar stora Maschpark. Kupolen är cirka 100 meter hög och hissen runt den är unik i Europa. Kursen är bågformad och följer kupolens form. Den är ofta omnämnd felaktivt som en sluttande lift uppmed kupolen och jämförd med liftarna i Eiffeltornet, som endast åker diagonalt. I axeln på en vinkel på upp till 17 grader klättrar hissen 50 meter upp till galleriet av kupolen. När sikten är god kan man se Harz bergskedja.

Billiga hotell i Hannover

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Hannover kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Hannover, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.