Tyskland/Tysklandsbloggen/Fem saker att göra i München

Fem saker att göra i München

München är en storstad belägen i Tyskland och som i alla storstäder finns det alltid en hel del nytt att hitta varje gång man kommer på besök. Nedan följer 5 tips på platser att besöka.

Koncentrationslägret Dachau

Dachau var ett koncentrationsläger under andra världskriget. Idag kan man besöka lägret mot betalning och få bland annat guidade turer kring lägret, vilket kan vara intressant både för historieintresserade och andra nyfikna. Området ligger cirka en mil nordväst om Münchens stadskärna, så det vill till att man tar bil eller buss dit.

 ››  Läs mer om Koncentrationslägret Dachau

Ölstugan Hofbräuhaus

Hofbräuhaus är en av världens mest kända ölstugor, och sådana finns det gott om i hela Tyskland. Öl är en viktig typ av alkoholhaltig dryck i Tyskland, det märks inte minst under Oktoberfest. Under Oktoberfest tillströmmar både lokalinvånare och turister till ölstugorna för att dansa, dricka öl och äta (bland annat korv). Det är en högtid som inte firas speciellt mycket i Sverige.

 ››  Läs mer om Ölstugan Hofbräuhaus

TUM Munich

Genom att besöka uteserveringen på taket av byggnaden TUM Munich kan man njuta av utsikten på milsvida avstånd. Det är häftigt för de flesta att vara med om då München är en stor stad som bjuder på mycket att bevittna. När man väl är där på taket kan man ta en kaffe eller någon annan typ av dryck. Vissa maträtter finns också att tillgå där uppe. Tyvärr är den här platsen mycket väderberoende och det inte är så kul att vara där uppe när det regnar eller blåser kraftigt. Platsen är trevligast att besöka på sommaren när det är soligt och varmt.

English Garden

English Garden eller Engelska Trädgården på svenska är en stor park som liknar Central Park i New York. Där kan man göra mycket och lite till. Man kan exempelvis välja att bara ta med sig en picknickkorg och njuta av den medhavda smörgåsen eller vad man nu vill äta. Man kan också motionera, göra yoga eller vilken typ av motionsform man vill. Man ska inte heller glömma att många surfar på åarna som rinner genom parken.

 ››  Läs mer om English Garden

Alte Pinakothek

Vad vore en storstad utan konstmuseum? På det här museet i München kan du se verk av många framstående konstnärer genom tiderna, däribland Rembrandt, Leonardo da Vinci och Rafael. Räkna med mycket trängsel dock, speciellt mitt på dagen. Om du har möjlighet är det bra att gå tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att verkligen kunna njuta av all konst som finns till allmän beskådan.


Publicerat 2020-06-05