Engelska trädgården i München

München är Tysklands tredje största stad och har cirka 1,3 miljoner invånare. I hela storstadsområdet München så bor det hela 2,5 miljoner invånare och München är bland annat känt för Oktoberfesten som varar i två veckor och alltid slutar första söndagen i Oktober.

Engelska trädgården i München är en annan sevärdhet och ett mycket populärt turistmål som ligger i München och på tyska så heter den Englischer Garten. Isbäcken rinner under en bro som heter Tivolibron ut i parken och det finns möjlighet att surfa i denna fantastiska plats i München. Många försöker att bemästra dessa vågor. På sommaren ställer man även ut hundratals bord där öldrickare kan sitta och njuta av sommaren och det är en av stadens mest besökta Biergarten. Biergarten betyder ölträdgård och dessa är mycket populära i München och i Tyskland.

Engelska trädgården är större i sin yta än central park och parken anlades 1789, den är inspirerad av engelsk trädgårdsstil och det är även anledningen till att den har fått sitt namn. Parken beskrivs ofta som en grönt sagoland och är därför en väl värd attraktion när man befinner sig i München. Bland annat så hittar du ett japanskt te-hus i Engelska trädgården och i anslutning till den så finns det en liten japansk trädgård.

Populära hotell nära Engelska trädgården

Bild på hotellet Hotel Biederstein am Englischen Garten i München

Hotel Biederstein am Englischen Garten

Hotel Biederstein am Englischen Garten i München med priser från 1 294 kr per person och natt.
Läs mer om Hotel Biederstein am Englischen Garten

Bild på hotellet Hotel La Maison i München

Hotel La Maison

Hotel La Maison i München med priser från 1 221 kr per person och natt.
Läs mer om Hotel La Maison

Hitta fler hotell i München

På vår sida om hotell i München kan ni hitta fler hotell nära Engelska trädgården i München samt över hela München, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Det finns även många andra attraktioner i den engelska parken som exempelvis templet Montpteros, ett torn som är kinesiskt. Men många väljer även att cykla, jogga, spela badminton, rida eller grilla i denna fantastiska park och den är väl värd en hel dag.

Hitta till Engelska trädgården

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i München som Engelska trädgården ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.