Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/München /Sevärdheter /Engelska trädgården

Engelska trädgården i München

München är Tysklands tredje största stad och har cirka 1,3 miljoner invånare. I hela storstadsområdet München så bor det hela 2,5 miljoner invånare och München är bland annat känt för Oktoberfesten som varar i två veckor och alltid slutar första söndagen i Oktober.

Stor park med många sektioner

Engelska trädgården i München är mycket populär sevärdhet och ett välbesökt turistmål som ligger i München, på tyska så heter parken den Englischer Garten. Isbäcken rinner under en bro som heter Tivolibron ut i parken och det finns möjlighet att surfa i denna fantastiska plats i München. Många försöker att bemästra dessa vågor. På sommaren ställer man även ut hundratals bord där öldrickare kan sitta och njuta av sommaren och det är en av stadens mest besökta Biergarten. Biergarten betyder ölträdgård och dessa är mycket populära i München och i Tyskland.

Engelska trädgården i München

Engelska trädgården i München

Större än Central Park i New York

Engelska trädgården är större i sin yta än Central Park i New York och parken anlades 1789, den är inspirerad av engelsk trädgårdsstil och det är även anledningen till att den har fått sitt namn. Parken beskrivs ofta som en grönt sagoland och är därför en väl värd attraktion när man befinner sig i München. Bland annat så hittar du ett japanskt te-hus i Engelska trädgården och i anslutning till den så finns det en liten japansk trädgård.

Parken har många interna sevärdheter

Det finns även många andra attraktioner i den Engelska trädgården som exempelvis templet Montpteros, ett torn som är kinesiskt. Men många väljer även att cykla, jogga, spela badminton, rida eller grilla i denna fantastiska park och den är väl värd en hel dag.

Gå på guidad tur i München

Ett riktigt trevligt sätt att uppleva München är att följa med på en guidad cykelrundtur, där man under ca. fyra timmar blir guidad till och runt inte bara Engelska trädgården utan även Marienplatz och många fler sevärdheter. För den som vill uppleva München på ett lite bekvämare sätt kan vi rekommendera att åka på guidad tur med Segway, en häftig tur som också pågår nästan fyra timmar.

Hitta till Engelska trädgården

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i München som Engelska trädgården ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.