Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Bremen/Sevärdheter

Sevärdheter i Bremen

Bremen är en stad som ligger i nordvästra delen av Tyskland med en befolkning på cirka 540 000 invånare. Tillsammans med Hamburg utgör staden en av Tysklands viktigaste hamnportar. I historien var Bremen en av de främsta Hansastäderna. Staden är belägen längs utloppet på floden Weser som är beläget cirka hundratjugo kilometer sydväst om Hamburg. Idag är Bremen fortfarande en viktig hamn och är efter Hamburg landets näst största hamnexportör.

Att Besöka Bremen som Turist

Om man besöker Bremen som turist finns det ett flertal platser och sevärdheter man kan besöka. Bremen har främst ett flertal attraktioner och kulturellt rika platser som är intressanta ur ett historiskt perspektiv.

Marktplatz och centrala Bremen

I centrala Bremen kan man hitta en marknadsplats, eller Marktplatz som det heter på tyska. I närheten ligger även rådhuset och den så kallade Rolandstatyn. Både rådhuset och Rolandstatyn är sedan 2004 märkta som världskulturarv av UNESCO. Rådhuset byggdes förmodligen under början på 1400-talet medan den nuvarande Rolandstatyn restes några hundra år senare. På marknaden anordnas även den årliga marknaden Freimarkt, en gammal tradition i Bremen som går tillbaka till mitten på 1000-talet. Det anordnas även en julmarknad på marknadsplatsen varje år. Till vardagsär det ingen marknad, utan endast allmän öppen plats.

Bremens Katedral

Utöver Rådhuset och Rolandstatyn ligger även Bremens Katedral här. Med sina nittioåtta meter höga torn har Kyrkan legat här sedan 1000-talet. Talarstolen i kyrkan var en gåva från den Svenska drottningen Christina på 1600-talet.

Andra turistattraktioner innefattar Böttcherstrasse, en smal gata där det finns en hel del expressionistisk arkitektur att se för den intresserade. Här ligger även Paula Becker-Modersohn Museum, det första museet i världen dedikerat till en enskild kvinna. Ludwig Roselius Museum ligger även här med exemplar av tysk konst daterat mellan 1400-1500-talet. Här finns det även ett flertal gallerier och butiker längs gatan såväl som det kända Glockenspielhuset som spelar melodier tre gånger om dagen.

Kvarteret Schnoor

Ett annat område att besöka är kvarteret Schnoor, det äldsta kvarteret i staden. Här finns det historiska attraktioner att se såsom Schifferhaus (Skepparhuset), men även caféer och butiker.

Fina vyer i de äldre delarna

Stadens Kunsthalle ligger i de äldre delarna av staden och har främst en samling av konst från 1600-talet men även verk från så tidigt som 1400-talet samt en samling av fransk och holländsk konst från 1900- och 1800-talet. Här finns även en förstklassig restaurang med terrass.

I Bremens Bremerhaven, stadens gamla hamn, cirka sextio kilometer norr om Bremen, ligger Tysklands sjöfartsmuseum (Deutsches Schiffahrtsmuseum). Ett museum som ställer ut skepp från olika historiska perioder, daterade från Hansaperioden (1100-1600) men även från andra världskriget upp till modern tid.

Kvarteret Schnoor i Bremen

Modernt vetenskapscentrum

Mer moderna attraktioner är Bremens vetenskapscenter, kallat Universum. Där kan man lära sig mer om vetenskap, människan och jorden. Är man trött på stadsturism kan man även besöka Bremens Rhododendron-Park, en vacker park med växter och blommor. Den har över 1000 olika sorters växter, vissa som är utrotningshotade. I närheten ligger även stadens väderkvarn, Mühle am Wall, som i dagsläget är kulturmärkt, där man kan äta lunch eller ta sig någonting att dricka.

Billiga hotell i Bremen

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Bremen kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Bremen, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.