Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Düsseldorf/Sevärdheter

Sevärdheter i Düsseldorf

Det finns många saker som man kan hitta på att göra i Düsseldorf som ligger i Tyskland. Staden är huvudstad i en av de folkrikaste delstaterna som kallas Nordrhein-Westfalen. I delstaten är Düsseldorf den näst största staden och har runt 600 000 invånare. Nedan följer några tips på ställen och saker som man kan besöka i Düsseldorf och som absolut inte får missas.

Königsallee (Kungliga allén)

Det här ett väldigt populärt promenadstråk och där många människor syns. Det som är så unikt med denna plats är att kanalen finns i mitten av platsen och på sidorna finns det gott om plats, som gör att det inte blir trångt på promenadstråket. Det som erbjuds längs med stråket är olika designerbutiker som är dyra. Under jul finns julmarknaden här samt längst med hela stråket finns kaféer samt restauranger.

Slottet som kallas Benrath

Slottet är byggt under 1700-talet och det ligger ungefär 30 minuter utanför stadens centrum. Omgivningarna kring slottet är mycket trevliga, samt vackra och får absolut inte missas att besökas. Det som är så unikt med slottet, är att det är det allra största barocksslottet som finns i hela Tyskland som enbart är öppen för allmänheten.

Rheinturm (Rhentornet)

Här kan du få en fantastisk utsikt över staden, då tornet befinner sig 175 meter över marken. Längst upp i tornet finns en restaurang som man kan köpa sig något gott.

Vildparken

Detta är en mycket härlig park som hela familjen kan besöka tillsammans. Parken är mycket stor och det går också att parkera bilen väldigt lätt i närheten. Det är helt kostnadsfritt, hjortar kan matas och det är många som kommer hit för att bara avnjuta en picknick. Även mycket spännande vandringsleder samt stigar finns som kan utnyttjas. Även lekplatser för barn finns och det brukar rekommenderas att köra bil hit då varken spårvagn eller gångpromenad är möjligt.

Rhentornet i Düsseldorf

Sankt Lambertus-kyrkan

Detta är en mycket fin kyrka som byggdes under 1300-talet, och det är många besökare som tar sig till kyrkan för att komma lite bort från det storstadslivet som är hektiskt.

Musik samt teater

Det finns flera musikföreställningar samt teaterföreställningar som inte får missas, det gäller att hålla koll på datumen så man får se den föreställningen som man vill. Priset på biljetterna kan variera beroende på vad man vill se.

Alstadt (gamla staden)

Denna stadsdel är full för att kunna hitta bra fynd. Både mysigt, charmigt och ett besök som inte får missas.

Billiga hotell i Düsseldorf

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Düsseldorf kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Düsseldorf, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.