Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Essen/Sevärdheter

Sevärdheter i Essen

Staden Essen ligger i Tyskland, alldeles bredvid floden Ruhr. Essen är i sig ingen jättestor stad, men har trots detta väldigt mycket att erbjuda för den som är turist, eller bara letar efter spännande sevärdheter och äventyr. Här kan du uppleva en hel del monument och kända platser, Filharmoniska House Essen och Gamla synagogan är två av många väldigt uppskattade platser att besöka.

Enormt vacker arkitektur

Letar du efter vacker arkitektur kan Old town Kettwig vara en plats för dig. När man pratar om detta område är det vanligt att man benämner det som "en pärla i Essen". Här kan du fortfarande se hus som inte lyckades förstöras då bombningarna under kriget pågick. Husen är klädda med skifferplattor och trots att utbudet av mat och dryck inte är speciellt stort, finns det ändå god mat att tillgå på det lokala restaurangerna. Till skillnad från andra delar av Tyskland kan priserna vara lite högre i denna gamla stad, men det kan helt klart vara värt det för en resa tillbaka i tiden.

Opera och balett

För dig som har ett stort intresse för opera kan Aalto Theater vara en plats för dig. Byggnadens arkitektur är totalt slående, både på in- och utsida. Denna plats är ett måste att besöka när du är i Essen. Här uppförs operor som "Carmen" eller vackra baletter som "Nötknäpparen" och många reser långt för att få ta del av den atmosfär som operahuset utstrålar.

Konst, museer och kultur

Man kan enkelt säga att Essen erbjuder massor och mer därtill. Har du ett intresse för museer och gärna tillbringar en dag med att lugnt promenera runt kan Museum Folkwang vara just din plats. Här visas både modern och klassiskt konst både från mindre och mer kända konstnärer och det som är så bra med detta museum är att de allt som ofta erbjuder utställningar som är helt gratis att besöka. Blir du hungrig av allt kikande på Picasso eller Monet erbjuder restaurangen "Vincent & Paul" en hel del unika rätter.

Historiska Villa Huegel

För den som gillar lugna promenader i fantastisk utomhusmiljö är Villa Huegel absolut ett ställe att spendera en heldag på. Detta enorma mansion, med sin minst lika fascinerande park, erbjuder guidade rundturer inne i huset. Smaken är som baken, men många talar om att utsidan inte går att jämföra med vad man kommer få uppleva när man väl kommer in. Väggar, tak och möbler är som från en helt annan värld och historien bakom Kruppfamiljen berättas flitigt av guiden.

Utan att tveka kan man säga att Essen, trots sin ringa storlek, har väldigt mycket att erbjuda sina besökare. Här andas du historia och kultur vart du än vänder dig, det gäller både byggnader, konstverk och restauranger. Har du inte tidigare besökt Essen kan det vara god tid att kolla upp staden närmare inför nästa resa.

Billiga hotell i Essen

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Essen kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Essen, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.