Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Köln/Sevärdheter

Sevärdheter i Köln

Tyskland är ett väldigt stort turistland och varje år är det många svenskar som besöker staden. Det finns en mängd olika sevärdheter, en del är säsongsberoende medan andra inte är det. Oavsett vad man väljer att göra är Köln en stad där mycket händer och sker. Det finns mycket att uppleva och se under hela året, även om en del aktiviteter är säsongsberoende. Köln är helt klart värt ett besök.

Kölns julmarknad

I December månad är det en stor julmarknad i Köln och det lockar väldigt många turister, däribland många svenskar. Marknaden är stor och erbjuder julklappsshopping, mat och dryck. Det finns en stor variation av vad för produkter som säljs, mycket julinspirerat och typiskt tyskt. Maten är även årstidsbunden och likaså drycken. Varmt vin liknande den svenska glöggen och även varm cider är typiskt på marknaden.

Kölnerdomen

Kölnerdomen är en katedral i Köln som man ser från nästan hela staden. Det som är specifikt är att det finns två stora torn, som är 157 meter höga. Dess höjd gjorde att Kölnerdomen räknades som världens högsta byggnad fram till att Washingtonmonumentet i USA byggdes. Katedralen är ett landmärke och en samlingsplats för många och även byggnaden är besökt av många, oavsett religiös tillhörighet.

Köln Triangeln

Om man vill få en helhetsbild av Köln och se hela staden uppifrån är det värt att besöka Kölntriangeln. Det är en hög, modern byggnad som gör att man får en fin stadsvy. Man har en 360 graders vy över staden och här ser man Kölnerdomen tydligt.

Kölner Zoo

Om man tycker om djur är det värt att besöka Kölner Zoo. De har en stor variation av djur och har öppet året om, även om de har djur som är säsongsberoende. På sommaren finns det många aktiviteter och många djur är aktiva och det är mycket att titta på. Under vintern, då det är färre djur vakna anordnar Kölner Zoo andra aktivteter, däribland ett julspel och djurparken är öppen under julmarknaden och dekorerad julmässigt.

Botaniska trädgården

Den botaniska trädgården i Köln är värd ett besök då den har lite drygt 10 000 olika växter från hela världen och speciella rum för olika världsdelar så att man som besökare kan tro att man befinner sig i Afrika, i Amasonas regnskog eller i Australien. Trädgården har även ett väldigt stort och uppskattat fjärilsrum där fjärilarna flyger fritt och kan landa på besökarna.

Roman Praetorium

Roman Praetorium är ett måste om man är intresserad av historia i allmänhet och speciellt romarriket. Museet ligger på en arkeologisk plats som fortfarande med jämna mellanrum genomgår utgrävningar så det finns ständigt något nytt att titta på.

Rheinseilbahn

Man kan även ta en häpnandsväckande linbanetur över Köln och floden Rhen. Rheinseilbahn är en linbanetur som sträcker sig från Köln Zoo till Rhein Park. Turen är utmärkt om man har planer på att besöka Zoo eller om man bara vill få en annorlunda och ny syn på staden och vad som finns att göra.

Upplevelser i Köln

För den som besöker Köln är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Köln har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Billiga hotell i Köln

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Köln kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Köln, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.