Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Leipzig/Sevärdheter

Sevärdheter i Leipzig

Leipzig ligger 190 km sydväst från Berlin och är den största staden i delstaten Sachen. Det är även tysklands tioende folkrikaste stad och har blivit titulerad som "handelstaden". Staden ligger i korsningen av Via Regia och Via Imperii, två medeltida handelsvägar. Efter Andra världskriget blev Leipzig en storstad, innan räknades den knappt. Det bor ungefär 500.000 invånare här och staden är mest känd för kulturrelaterade ting som museum, historiska byggnader, musik, teater och konst. Utöver detta så innehåller ungefär en tredjedel av staden grönområden som parker, skogar och mysiga kolonilotter.

Leipzig Zoo

Här finns 850 djurarter som lever i olika miljöer indelade i sex olika världar. Founders Garden, Gondwanaland, Asia, Pongoland, Afrika, De innefattar allt ifrån exotiska djur, exotiska växtarter, Bear Castle Adventure Playground och vildmarken som får dig att tro att du befinner dig på savannen. Deras sista värld som just är påbörjad, Afrika, är fortfarande under konstruktion, men de lovas att explossiva ting kommer att erbjudas och de beräknas vara klar till 2018.

St. Thomas Churh (Tomaskirche)

Denna kyrka är mest känd i Leipzig och har funnits sedan 1200-talet. Kapellmästaren Johann Sebastian Bach arbetare här från 1723 till sin död, 1750. Hans gravplats finns även kvar inne i kyrkan. Här kan man komma och njuta av den fortfarande välkända kören, Thomanerkören. Det är en enormt stor turiskattraktion att lyssna när de sjunger i kyrkan och befinna sig där på plats.

St. Nicholas Church (Nikolaikirche)

Nikolaikirche är även lika känd som Tomaskirche och har funnits sedan 1164. Denna kyrka var enormt viktig under tiden då Berlinmuren föll 1989. Där och då sammanstrålade människor från båda delarna utan några konstigheter och här idag återförenas även människor från både öst- och västtyskland igen. Nu som en fredlig plats att sammanstrålas på för att hedra och sörja för det tragiska som hände under den tiden.

Gewandhaus

Är en av de absolut mest kända konserthallarna i hela världen och ett hem för Leipzig Gewandhaus Orchestra. Folk säger att den har utomordentlig arkitektur och aukustik. Denna konserthall är den tredje i rad att få bära detta namn. Första konserthuset byggdes 1781, sedan 1884 och sist 1981.

Bild på Leipzig

Staden Leipzig

Völkerschlachtdenkmal

Är ett monument i Tyskland sedan 1813 och är även känt under förkortningen Volki. Även känt för slaget vid nationerna som restes och invigdes 1913, hundra år senare. Det är ett riktigt motionspass om man vill promenera hela vägen, eftersom de innehåller mer än 500 steg, men tar man sig till det sista så har du en fantastiskt utsikt över staden. Monumentet är det största i Europa och är ritat av arkitekten Bruno Schmitz och är 91 meter högt.

Billiga hotell i Leipzig

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Leipzig kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Leipzig, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.