Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Nürnberg/Sevärdheter

Sevärdheter i Nürnberg

Christkindlesmarkt

I Nürnberg, Bayern, Tyskland hålls det årligen en julmarknad vid namn Christkindlesmarkt. I adventstider kan man besöka marknaden vid Hauptmarkt, centraltorget i Nürnberg gamla stad. 1933 kom marknaden tillbaks till staden efter att ha ägt rum i Fleischbrücke eller ön på Schütt från 1898. Varje år besöker cirka två miljoner människor julmarknaden, som är en av de mest kända i världen. Fredagen före första advent börjar marknaden och slutar på julafton, så länge den dagen inte är en söndag.

Nürnberger Burg

Nürnberger Burg är en historisk byggnad på en sandstensklippa i norra Nürnberg. Den består av tre sektioner: Kaiserburg, Burggrafenburg och Reichsstädtische Bauten. Slottet, tillsammans med rådhuset är ansedda att vara ett av Europas mest kolossala medeltida befästningar. Det kejserliga slottet är en symbol för Nürnberg. Sen medeltiden har den med sin siluett representerat makt och betydelsen av det heliga romerska väldet av den tyska nationen. I Sinwelltornet finns en platsform på 385 meters höjd där besökaren kan få en otrolig panoramavy över hela Nürnberg.

Gamla stan i Nürnberg

I gamla stan i Nürnberg kan man shoppa märkeskläder och accessoarer, besöka veckomarknaden eller uppleva stadens hantverkstradition. Här finns en av Europas äldsta och största gågator där utbudet av mode, lyx och inredning är utmärkt. Det finns guldsmeder, hattmakare och knivslipare och man kan även hitta trevliga bagerier och kafferosterier. Oavsett om man är ute efter modernt och trendigt, ovanligt eller traditionellt så hittar man det här.

Germanisches Nationalmuseum

Ursprunligen hette muséet Germanisches Museum innan de bytte till Germanisches Nationalmuseum. Det grundades som en stiftelse år 1852 och är inriktat på tysk konst, kultur och historia. Muséet är Tysklands största kulturella museum och innefattar cirka 1,2 miljoner objekt.

Friherre Hans von und zu Aufseß var muséets förste ledare och hans verk blev grundstommen för Germanisches Museum. Senare har personer som August Ottmar von Essenwein, Gustav von Bezold och Ernst Heinrich Zimmermann varit ledare. Muséet är I sig ett arkitektonisk monument då den består av en mängd olika byggnader uppförda under olika perioder.

Straße der Menschenrechte

Straße der Menschenrechte betyder Vägen för de mänskliga rättigheterna och är en stor utomhusskulptur och ett minnesmärke i centrum av Nürnberg. Dani Karavan, en israelisk konstnär, skapade skulpturen efter att ha vunnit en tävling som dömdes av en jury beståendes av tolv personer från Germanisches Nationalmuseum. Den öppnades 24 oktober 1993. Den är belägen på gatan mellan den gamla och nya byggnaden av Germanisches Nationalmuseum. Den består av en grind, 27 vita pelare i betong, två pelare nedgrävda i marken som endast visar en rund platta och en ek, totalt 30 pelare. I varje pelare är en punkt av den allmänna deklarationen om de människorna inristat på tyska och ett annat språk. Den norra grinden speglar den medeltida stadsgrinden belägen på den södra sidan av gatan.

Upplevelser i Nürnberg

För den som besöker Nürnberg är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Nürnberg har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Billiga hotell i Nürnberg

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Nürnberg kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Nürnberg, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.