Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Stuttgart/Sevärdheter

Sevärdheter i Stuttgart

Stuttgart är huvudstaden i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland och har dryga 600.000 invånare. Det är en mycket mångkulturell stad där människor från över 170 olika länder lever tillsammans och mer än hälften av alla ungdomar och barn kommer ifrån en invandrarbagkrund. Stuttgart har många sevärdheter i dennes 23 stadsdelar som staden är indelad i. Här nedan kan du läsa några av de mest populäraste sevärdheterna som finns i Stuttgart och som alla måste besöka:

Stuttgart Julmarknad

Staden har massor av olika festivaler oavsett tid på året. Den populäraste av dessa är just deras julmarknad som ligger brevid Gamla slottet i centrala Stuttgart. 23 November - 23 December dekoreras över 300 bås med juliga inslag av hela Europa. Stuttgarts julmarknad är Europas äldsta julmarknad och har funnits sedan 1692.

Staatsgalerie Stuttgart

Detta är stadens och även landets mest besökta museer som består av tre byggnader. De är uppdelade i; Alte Staatsgalerie, som är den äldsta delen och öppnades 1843. Neue Staatsgalerie, en 1800-talsstruktur som byggdes om runt 1950-talet på grund av andra världskriget. Och sista tillskottet, Alte Staatsgalerie som tillsattses 2002 och innehåller fem våningar med institution för grafik, teckningar och fotografier.

Mercedes-Benz Museum/Porsche Museum

Är man intresserad av bilar så är detta en ganska självklar sevärdhet. Porsche och Mercedes-benz har både kontor och museum här, med endast 8 km emellan dessa två. Stuttgart har sedan länge haft en kärleksaffär med just bilar, ändra sedan 1887 när Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach slog sig ned här. Dessa två män var tyska ingenjörer, konstruktörer, industrimän och företagsledare.

Wilhelma Zoo och Botanical Garden

Detta är en blandning av vad det precis säger i titeln, zoo och botaniska trädgårdar blandat tillsammans. Det finns alla möjliga sorters djur här, växter, trädgårdar, lekplatser för barn, grönområden för picknick, restauranger och man kan även gå på schemalagda händelser som t ex utfordring av sjölejon och massor av annat.

Porschemuseum i Stuttgart

Schlossplatz

Är det största torget i mitten av Stuttgart och det byggdes mellan 1746-1807 och till en början användes området endast till för militären och under andra världskriget förstördes nästintill hela torget. Men därefter med åren som gått så har det renoverats och nu används torget till flertal evenemang som utomhuskonserter, olika mässor, utomhusteater, dansföreställningar, en del av julmarknaden utspelar sig här, och massor med annat. I mitten av torget står även den kända fontänen "Marktbrunen" och pryder Schlossplatz centrum.

Andra intressanta sevärdheter, museum och parker

Några andra intressanta sevärdheter i Stuttgart är: Historiskt - Residenzschloss Ludwigsburg, Grabkapelle Rotenberg, Castle Solitude, Stiftskirche, Neue Schloss, Old Castle.

Museum - Albatros-Flugmuseum, Württembergisches Landesmuseum, Kunstmuseum Stuttgart, Natural History Museum.

Parker - Höhenpark Killesberg, Killesbergturm.

Billiga hotell i Stuttgart

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Stuttgart kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Stuttgart, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.