Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Dortmund/Sevärdheter

Sevärdheter i Dortmund

Har du funderat på att besöka Tyskland för att utforska landets städer och kanske upptäcka nya sevärdheter? Alla länder och städer har sin egen charm, men man kan vara trygg i att få se och uppleva mycket om du väljer att resa till staden Dortmund.

Årliga julmarknaden är populär

Vissa av dessa sevärdheter kommer troligtvis att göra sig vackrare beroende på vilken årstid som dom är anpassade efter. En väldigt trevlig och fantastisk attraktion är den stora julmarknaden som hålls årligen i staden. Här kan du kika in bland alla möjliga olika stånd och köpa allt ifrån godis och ostar till att köpa med presenter hem till famlij och vänner.

Populärt Zoo och mycket kultur

En annan mycket rolig sevärdhet är Dortmund Zoo. Här kan alla som älskar djur titta på dom mest ovanliga arter. Djurparken öppnade föst upp dörrarna år 1953, och har sedan dess varit en stor sevärdighet för många besökare och turister.

Det är nog få personer som kan argumentera emot hur mycket Dortmund har att erbjuda. Många förvånas över hur de kulturella delarna och inslagen i staden verkligen sticker ut. Här finns mängder med museum och teaterföreställningar att gå på, konserhuset spelar nästan dagligen upp konserter och världskända artister har sedan invigningen, år 2002, stått och uppträtt på denna scen.

Lätt att drömma sig bort

Det är lätt att man drömmer sig bort av alla fantastiska uppträdanden, kulturella tillställningar eller alla de 3000 rossorter som finns att skåda på National Rosarium of Germany. Detta rosarium grundades år 1969 av det Tyska rossällskapet och även Dortmund stad. Här kan du skåda tusentals olika sorter av rosor. Att rosariumet kan erbjuda alla dessa sorter gör platsen till den tredje största i världen gällande rosor. Det finns däremot en plats som inte besöks lika ofta av turister, men som sitter på mängder av historier och fantastiska äventyr. Stadsbiblioteket i egen hög person, som erbjuder ca 1,2 miljoner böcker för både unga och äldre läsare. Biblioteket har många olika böcker, men vanligast att hitta bland hyllorna är områden inom ekonomi och medicin.

Fantastisk ölkultur

Ett sista tips för denna fantastiska stad är att besöka ölbryggeriet som ligger i Dortmund. Denna plats är inte enbart för personer som gillar att dricka öl, även om det verkligen missas någon om man väljer att avstå. Dortmunds stad har även ett bryggerimuseum där du kan lära dig allt från hur det tillverkades öl förr i tiden, till mer moderna och nutida versioner.

Oavsett vilka förväntningar du har av staden är det svårt att bli besviken. Dortmund erbjuder något för alla, stora som små, ensam som par och det är inte heller svårt att ordna ett ordentligt och fräscht boende. Precis som i vilka länder som helst varierar priserna rätt kraftigt beroende på vilken typ av standard du söker. För att få ut det mesta av din resa till Dortmund så se till att du är ordentligt påläst om vart just dina favorit-sevärdheter finns!

Billiga hotell i Dortmund

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Dortmund kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Dortmund, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.