Tyskland/Frankfurt/Sevärdheter i Frankfurt

Sevärdheter i Frankfurt

När man kommer till Frankfurt så finns det utan tvekan en hel del saker att upptäcka och se. Många kan tycka att Frankfurts centrum inte är så vackert, med mycket byggnader som inte är speciellt intressanta att titta på. Under andra världskriget förstördes nästintill hela Frankfurt och byggnaderna som återskapades har inte samma karaktär som de gamla. Men det finns en hel del historia och saker att upptäcka i staden!

Här nedan hittar du länkar till artiklar om de bästa sevärdheterna, och scrollar du en liten bit längre ned hittar du även en karta över Frankfurt där vi har märkt ut alla sevärdheter så att du enkelt kan se vilken rutt som passar dig bäst under dina utflykter i Frankfurt.

Shopping

Frankfurt erbjuder för den shopping-intresserade en hel del olika alternativ. Det finns många shoppingcenter, varuhus, gator med butiker med mera. Vidare så finns det mycket mode att tillgå, med hela shoppingdistrikt att ta sig an. Det finns märken från hela världen, och man kan vandra runt i flera dagar utan att kunna hinna se allt. För personen som lockas av detta så är Frankfurt helt klart ett bra val. Zeil är ett mycket bra alternativ för den shopping-intresserade turisten. Här finner man exempelvis Zeilgallerian som innehåller all sorts mode, allt från dyra märkeskläder till billigare varianter.

Guidad tur till Burg Eltz

Inte långt ifrån Frankfurt finns den oerhört häftiga riddarborgen Burg Eltz, som är relativt tillgängligt och enkelt att uppleva. Det enklaste och bästa är att utnyttja en guidad tur för att få ut det mesta av sitt besök, vi kan tipsa om en heldagstur som utgår från just Frankfurt, där man ges gott om tid att uppleva Burg Eltz och dess omgivning.

Muséum

Frankfurt är otroligt tätt med museum, med totalt 30 museum runt om i hela staden. Städel muséet är ett världsberömt museum där man rum efter rum får avnjuta fantastiska konstsamlingar. Vidare finns det även olika historiska muséum, arkitektmuseum, naturhistoriska samt judiska museet. Att upptäcka dessa platser kräver flera dagar, så man bör planera innan vilket museum som lockar mest. När man ska lokalisera dessa museum så märker man snabbt att de flesta ligger längs med floden Mains, främst på den södra delen av dess strand. Att samla så många museum på en enad plats var dock inget som skedde av slumpen, utan på 90-talet beslöt sig politikerna att förvandla Frankfurt till ett konst-Mecka, och ville samtidigt väcka liv i sträckorna längs med floden. Därför blev det en bra kombination att försöka samla så många muséum som möjligt längs Mains.

Sachsenhausen

Detta är en mycket charmig stadsdel med det stora museiområdet kallat för Schaumainkai. Gatorna i Sachsenhausen är mycket vackra med kullersten och egenheter. Norr om Sachsenhausen ligger stadsdelen Bomheimsom har fått smeknamnet das Lustige Dorf (Den roliga byn). Idag har Sachsenhausen en bohemisk anda över sig och är en mycket populär stadsdel.

Alter Oper

Alter Oper är ett mycket vackert operahus, som dock förstördes under andra världskriget. Man har återskapat fasaden med dess renässansstil, men är modernt inuti. Det finns en mycket härlig restaurang med uteterrass på tredje våningen, där man kan avnjuta god mat och dryck med en fantastisk vy.

Billiga hotell i Frankfurt

Du har väl inte missat att vi även listar hotell i Frankfurt här på Tyskland.nu, enkelt presenterat på en stor karta med priser och möjlighet att hitta det perfekta läget.

Main Tower

Under år 2000 blev tornet Main Tower färdigställt och är idag en mycket populär turistattraktion i Tyskland. Tornet är en imponerande skyskrapa med hela 200 metes höjd. Det finns totalt 56 våningar och har ett visningsobservatorium längst upp, där man kan se hela staden.

 ››  Läs mer om Main Tower


Artiklar om sevärdheter i Frankfurt


Karta över Frankfurt i Tyskland

Här nedan hittar du en karta över Frankfurt i Tyskland. Du hittar även länkar till alla sevärdheter och städer vi skriver och tipsar om direkt i kartan. Du kan zooma och scrolla runt på kartan genom att använda musen (eller fingrarna om du använder en mobil).

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com