Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com

Palmengarten - Tysklands största botaniska trädgård

Palmengarten är en av två botaniska trädgårdar i Frankfurt am Main i Tyskland. Det är landets största botaniska trädgårdar med sina 22 hektar och ungefär 90 0000 kvadratmeter. Den andra botaniska trädgården i staden är Frankfurts botaniska trädgård som ligger precis intill Palmengarten och drivs av den biologiska fakulteten på stadens största universitet.

Palmträdgården med 14 växthus

Dess namn betyder "palmträdgården" på tyska. Idag har den botaniska trädgården både växter som befinner sig ute i fria luften såväl som tropiska och subtropiska växter i trädgårdens tropikarium som har 14 moderna och tempererade växthus, vissa med artificiella regnskurar. Här simuleras klimat från jordens alla hörn, både fuktigt regnskogsklimat såväl som torr öken som får kaktusarna att trivas. Göteträdgården är en hyllning till den store poeten Göte och denna vackra del av Palmengarten är definitivt värt ett besök.

På Palmengarten kan man njuta av en resa genom jordens olika klimat och faunor, och dessutom ta del av de många event och festligheter de anordnar genom året. För blomälskaren är den årliga vårblomster-utställningen ett måste, eller ett besök i rhododendronträdgården när de blommar.

Från början privat, men numer statlig

Parken startades med privat finansiering av en arkitekt vid namn Heinrich Siesmayer som också planerade och ritade den. Arbetet slutfördes och parken blev tillgänglig för allmänheten år 1871, men var fortfarande under privat ägo.

År 1931, innan andra världskriget, tog staden Frankfurt över parken men togs under kriget över av Amerikanska ockupationen. Efter kriget återgick parken till att vara i stadens ägo. Parken har gått igenom två stora renoveringar: en på 60-talet och en 1992.

Hitta till Palmengarten

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Frankfurt som Palmengarten ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.