Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Hamburg /Sevärdheter /Planten un Blomen

Planten un Blomen - Hamburgs lunga

Den botaniska trädgården Planten un Blomen i centrala Hamburg kallas ibland för stadens lunga. Hit kommer många människor för att andas, för avkopplingen och för lugnet som finns här. I en stad som annars håller högt tempo behövs en plats för återhämtning. Bland de anlagda sjöarna, de porlande vattendragen och vackra planteringar glömmer man lätt stadens buller utanför området. Av fågelkvitter och surrande insekter vaggas man in i naturens lugna andetag och glömmer tid och rum.

Europas största japanska landskapspark

Med en yta på 47 hektar finns här mycket att se. I parken finns bland annat Europas största japanska landskapspark med tehus. I de centrala delarna av parken finns växthus som är hem åt tropiska växter. Annat som finns här är en välbesökt vatten-ljus-orgel, flera musikpaviljonger, lekplatser för barnen och restauranger och caféer när magen vill ha sitt. I den klassiska rosenträdgården finns ungefär 300 olika rossorter och här kan du strosa runt mellan de vackra plantorna och njuta av färgspelet. För den fotointresserade finns många vackra, fascinerade och förundrande motiv att fånga runt om i parken.

Bild på ett tehus i Planten un Blomen i Hamburg

Japanskt tehus i Planten un Blomen
© Pixabay/ladybugkreativ

200 år gammal historia

Parkens historia sträcker sig tillbaka till 1821 när arbetet med att anlägga Hamburgs botaniska trädgård. I närheten öppnade år 1836 en zoologisk trädgård och ca 50 år senare utökades området med den gamla botaniska trädgården. Under början på 1900-talet avvecklades dock den zoologiska trädgården och området blev istället en nöjespark. Parken så som den är idag började anläggas i samband med Internationale Gartenbau-Ausstellungen. Det officiella namnet Planten un Blomen tillkom under 1930-talet och är alltså det namn parken har än idag. Namnet är av lågtysk dialekt och betyder "plantor och blommor".

Hitta till Planten un Blomen

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Hamburg som Planten un Blomen ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.