Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Hamburg/Sevärdheter

Sevärdheter i Hamburg

Att komma till Hamburg i Tyskland som turist är en otrolig upplevelse. Det finns mycket att se och uppleva eftersom staden har alltifrån natursköna områden till en vacker hamn med goda restauranger. Det är en stad som man kan ta sig an under en weekend. Varför inte stanna lite längre och uppleva stadens puls? Man kan resa som familj eller på egen hand. Valet är upp till dig själv.

Här nedan hittar du länkar till artiklar om de bästa sevärdheterna, och scrollar du en liten bit längre ned hittar du även en karta över Hamburg där vi har märkt ut alla sevärdheter så att du enkelt kan se vilken rutt som passar dig bäst under dina utflykter i Hamburg.

Planten un Blomen

Hamburg har en mycket fin natur att erbjuda. Parken Planten un Blomen ligger i de centrala delarna av Hamburg med mycket natursköna områden. Det är en plats där man både som turist och inhemsk person kan koppla av och njuta av att komma ifrån stadens puls för en stund. Parken är kostnadsfri med många olika trädsorter, flera typer av blommor och härliga uteserveringar. Befinner man sig i parken runt klockan 22.00 på kvällen, finns det ett mycket vackert vattenspel eftersom parken har en sjö med flera fontäner. Det finns även en rad olika aktiviteter som kan genomföras såsom schackspel, lekar på lekplatsen och minigolf.

 ››  Läs mer om Planten un Blomen

Port of Hamburg, Hamburgs hamn

Havet har en viktig roll i Hamburgs historia med politiska inslag och handel som skedde via flottor. Hamnen är renoverad samtidigt som man tagit väl hand om de äldre byggnaderna och platsen är därför väl värt ett besök. Det finns många fina restauranger, affärer och museer att besöka. Vidare kan man även ta sig en båttur, vilket många anser vara det absolut bästa sättet att upptäcka Hamburg.

 ››  Läs mer om Port of Hamburg

Miniatur Wunderland

Detta är en plats där både barn och vuxna blir helt betagna av en fantastisk miniatyrvärld. Här finner man världens största modelljärnväg med mycket detaljerade och autentiska inslag. Det kan dock bli en ganska lång kö för att ta sig in, så se till att vara där i god tid. Besöket är väl värt mödan och det är en upplevelse som man inte vill missa.

 ››  Läs mer om Miniatur Wunderland

Hamburg Museum

Detta är en museum som inte får frångås när man befinner sig i Hamburg. Här finner man ett fantastiskt historiskt museum som är beläget i en underbart vacker park. Museet erbjuder en historisk resa i hur Tyskland har utvecklats, givetvis med ett visst fokus på Hamburg. Detta fungerar som en tidslinje, med start runt 800-talet och fram till modern tid. För att hinna med allt krävs flera timmar, varför man bör komma dit i god tid för att avnjuta alla detaljer. När man befinner sig i museet finns det låneguider så att man kan få en god information om Tysklands historia.

Alstersjön

Sjön kom till under 1200-talet när man bestämde sig för att dämma upp små floder, vilket slutligen resulterade i Alstersjön. Man kan jogga runt sjön, segla eller spela olika sporter med mera. När det är vinter fryser ibland sjön till is och då kan man även avnjuta den genom promenader över isen.

Billiga hotell i Hamburg

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Hamburg kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Hamburg, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Karta över sevärdheter i Hamburg

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Hamburg, där du enkelt kan hitta alla sevärdheter samt kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.


Artiklar om sevärdheter i Hamburg