Tyskland/Hamburg/Sevärdheter/Miniatur Wunderland

Besök fantastiska Miniatur Wunderland

Besök någonting både annorlunda och kreativt. I den tyska staden Hamburg lurar en liten, men ack så stor värld, det vill säga Miniatur Wunderland. Världens största modelljärnväg!

Modellen började byggas i augusti år 2001, men de allra första delarna skapades redan i december ett år tidigare. När järnvägen mättes år 2015, var den till hela 15.400 meter lång. Detta gör projektet till både det mest framgångsrika och även det största i världen.

Bild från Miniatur Wunderland i Hamburg

Projektet uppfanns av två tyska bröder vid namn Frederik och Gerrit Braun, som genom att minnas tillbaka till sin barndom och kärleken till järnvägar, kom på den fantastiska idén att bygga den största järnvägsanläggningen i miniatyr i världen. Det sägs att Frederik till en början var den mer drivande kraften bakom projektet, men inte långt därefter var Gerrit lika entusiastisk och planerna startades.

Förutom den fantastiska teknik som har använts, kan du besöka mer än bara en modell av en järnväg i Tyskland. Här ser du dessutom miniatyrstäder och natur från olika delar av världen. I dagsläget har Harz, Knuffingen och dess flygplats, Alperna i Österrike, Skandinavien, Amerika och Schweiz skapats i miniatyrformat, men kommande städer/länder är även Italien och Frankrike.

Man kan enkelt säga att Miniatur Wunderland är ett permanent projekt där idéer aldrig slutar att flöda och järnvägen aldrig slutar att utvecklas.

Populära hotell nära Miniatur Wunderland

Bild på hotellet Appartements an der Elbphilharmonie i Hamburg

Appartements an der Elbphilharmonie

Appartements an der Elbphilharmonie i Hamburg med priser från 1 576 kr per person och natt.
Läs mer om Appartements an der Elbphilharmonie

Bild på hotellet Appartements in der historischen Deichstrasse i Hamburg

Appartements in der historischen Deichstrasse

Appartements in der historischen Deichstrasse i Hamburg med priser från 1 173 kr per person och natt.
Läs mer om Appartements in der historischen Deichstrasse

Hitta fler hotell i Hamburg

På vår sida om hotell i Hamburg kan ni hitta fler hotell nära Miniatur Wunderland i Hamburg samt över hela Hamburg, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Öppettiderna kan variera ganska ordentligt och då man kan få vara tvungen att stå i kö en längre tid trots att man har en biljett, är det viktigt att man tar reda på tiderna noga innan besöket, speciellt om man har barn med sig. Att en väntetid kan förekomma utanför byggnaden beror på att endast ett begränsat antal människor släpps in samtidigt. Detta för att alla ska kunna få en möjlighet att se järnvägsmodellen i sin helhet, utan att trängas.

Hitta till Miniatur Wunderland

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Hamburg som Miniatur Wunderland ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.