Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Hamburg /Sevärdheter /Miniatur Wunderland

Besök fantastiska Miniatur Wunderland

Besök någonting både annorlunda och kreativt. I den tyska staden Hamburg lurar en liten, men ack så stor värld, det vill säga Miniatur Wunderland. Världens största modelljärnväg! Modellen började byggas i augusti år 2001, men de allra första delarna skapades redan i december ett år tidigare. När järnvägen mättes år 2015, var den till hela 15 400 meter lång. Detta gör projektet till både det mest framgångsrika och även det största i världen. Men det stannar inte där, man skulle enkelt kunna säga att Miniatur Wunderland är ett permanent projekt där idéer aldrig slutar att flöda och järnvägen aldrig slutar att utvecklas.

Barndomsminnen och kärlek till järnvägen

Projektet uppfanns av två tyska bröder vid namn Frederik och Gerrit Braun, som genom att minnas tillbaka till sin barndom och kärleken till järnvägar, kom på den fantastiska idén att bygga den största järnvägsanläggningen i miniatyr i världen. Det sägs att Frederik till en början var den mer drivande kraften bakom projektet, men inte långt därefter var Gerrit lika entusiastisk och planerna startades.

Förutom den fantastiska teknik som har använts, kan du besöka mer än bara en modell av en järnväg i Tyskland. Här ser du dessutom miniatyrstäder och natur från olika delar av världen. I dagsläget har Harz, Knuffingen och dess flygplats, Alperna i Österrike, Skandinavien, Amerika och Schweiz skapats i miniatyrformat, men kommande städer/länder är även Italien och Frankrike.

Bild från Miniatur Wunderland i Hamburg

Varierande öppettider och långa köer

Öppettiderna kan variera ganska ordentligt och då man kan få vara tvungen att stå i kö en längre tid trots att man har en biljett, är det viktigt att man tar reda på tiderna noga innan besöket, speciellt om man har barn med sig. Att en väntetid kan förekomma utanför byggnaden beror på att endast ett begränsat antal människor släpps in samtidigt. Detta för att alla ska kunna få en möjlighet att se järnvägsmodellen i sin helhet, utan att trängas.

Upplevelser i Hamburg

För den som besöker Hamburg är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Hamburg har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Hitta till Miniatur Wunderland

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Hamburg som Miniatur Wunderland ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.