Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com

BMW Museum - Historien bakom den kända biltillverkaren

För den bilintresserade är BMW-museet (och BMW Welt) i München ett måste vid besök i staden. De flesta som intresserar sig för bilar kommer att fascineras över utställningen som berättar historien bakom en av världens mest kända biltillverkare. Museet ligger nära stadens Olympiapark och är en av stadens mest populära med ungefär 250 000 besökare per år. Besökare kan välja att delta i en guidad visning som tar dem både genom BMW- museet, BMW Group Munich anläggning där de får veta mer om företagets produktion samt BMW Welt, som ligger precis intill BMW-museet och ger en inblick i dagens produkter.

Följ BMW genom tiderna

På museet får man en genomgång av BMWs produktutveckling genom tiderna. Man får se både motorer, turbiner, motorcyklar och inte minst flygplan, från de första modellerna till de moderna och futuristiska modellerna. Man hittar ungefär 125 BMW modeller på den 5000 kvadratmeter stora ytan. Modernitet genomsyrar hela utställningen och besökare får hörlurar inför besöket som guidar dem genom utställningen. Museet består av bland annat en filmsal, interaktiva installationer och flera små utställningar som går in på djupet i ett ämne ur BMWs historia.

Bild på BMW Museum i München

Öppnades strax efter OS 1972

BMW-museet öppnades 1973 bara en kort tid efter att staden tog emot sommar OS. Mellan år 2004 och 2008 stängdes museet för renovering. Något som är utmärkande är dess futuristiska design. Byggnaden kallas ibland för "salladsskålen" och designades av en av topparkitekterna inom BMW, österrikaren Karl Schwanzer.

Ett av världens populäraste bilmuseum

BMW-museet är ett av världens populäraste och mest besökta bilmuseum som är intressant både för sin utformning och arkitektur såväl som för den historia som berättas. BMW Welt har öppet dagligen fram till midnatt, utställningen i BMW Museum har öppet dagligen från kl. 9.00 till 18.00.

Gå på guidad tur i München

Ett riktigt trevligt sätt att uppleva München är att följa med på en guidad cykelrundtur, där man under ca. fyra timmar blir guidad till och runt Engelska trädgården, Marienplatz och många fler sevärdheter. För den som vill uppleva München på ett lite bekvämare sätt kan vi rekommendera att åka på guidad tur med Segway, en häftig tur som också pågår nästan fyra timmar.

Upplevelser i München

För den som besöker München är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som München har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Hitta till BMW Museum i München

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i München som BMW Museum (och BMW Welt) ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.