Karta över Berlin

Här nedan hittar du en karta över Berlin med alla sevärdheter vi skriver om markerade direkt i kartan. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten. Bläddra runt på karta och zooma in och ut som du vill, den är väldigt flexibel. Lite längre ner på sidan hittar du även listor med alla olika sevärdheter, platser och museer i Berlin som vi skriver om, du hittar denna lista strax nedanför kartan.

Berlin är den till ytan största staden i Tyskland med sina 892 km2, och huserar över 3.5 miljoner invånare (förorter ej inräknat).

Guidad tur i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz, osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Billiga hotell i Berlin

Nu har vi även börjat lista hotell i Berlin här på Tyskland.nu, med bra och enkla sorteringsmöjligheter efter t.ex. bästa pris. Följ denna länk för att hitta billiga hotell i Berlin.


Artiklar om sevärdheter i BerlinArtiklar om saker att göra i BerlinArtiklar om museer i BerlinArtiklar om shopping i Berlin