Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com och Booking.com

Berlin Zoo - Zoologischer Garten

Berlin Zoo är ett av Berlins två zoon. Detta Zoo ligger i centrala Berlin, intill Tiergarten. Även om detta Zoo inte är det största i Berlin, är det ändå väldigt välbesökt. Detta då det ligger centralt och har ett stort utbud av olika djur som man kan titta på. Berlins större Zoo heter Tierpark Berlin och ligger lite utanför Berlin (Berlin-Friedrichsfelde), även dit går det att ta U-bahn.

Nära till shopping

Berlin Zoo ligger som sagt väldigt centralt och bra, inte alls långt från varuhuset KaDeWe. Det finns ett flertal U-bahn och S-bahn-linjer som går förbi precis utanför, titta efter hållplatser som heter Zoologischer Garten.

Utöver "vanliga" djur finns här noshörningar, orangutanger, elefanter, giraffer, zebror, björnar, kondorer, sjölejon och till och med isbjörnar. Det mest välkända djuret som brukar förknippas med Berlin Zoo var isbjörnen Knut som föddes på Berlin Zoo, han föddes den 5 december 2006 och blev omedelbart en succe. Folk flockades för att titta på den lilla isbjörnen Knut. Tyvärr gick Knut bort den 19 mars 2011, men hans minne lever kvar på Berlin Zoo och han är fortfarande tysklands populäraste isbjörn.

Isbjörnar på Berlin Zoo

Isbjörnar på Berlin Zoo

Grundades av en zoologi-professor

Berlin Zoo grundades av Martin Lichtenstein som var professor i zoologi på Berlins Universitet. Djurparken öppnades så tidigt som 1844, vilket gör att Berlins Zoo är tysklands äldsta zoo. I början av 1910-talet påbörjades byggnationen av Berlin Zoos akvarie. Akvariet öppnades sedan för allmänheten 1913. Idag går det att välja om man vill gå in på antingen Akvariet eller Berlin Zoo, eller på båda ställena.

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Populära hotell nära Berlin Zoo

Bild på hotellet 25hours Hotel Bikini Berlin i Berlin

25hours Hotel Bikini Berlin

25hours Hotel Bikini Berlin i Berlin med priser från 1 280 kr per person och natt. Läs mer..

Bild på hotellet Motel One Berlin-Upper West i Berlin

Motel One Berlin-Upper West

Motel One Berlin-Upper West i Berlin med priser från 891 kr per person och natt. Läs mer..

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Berlin Zoo i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Karta till Berlin Zoo

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Berlin Zoo ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.