Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Sevärdheter /Olympiastadion

Olympiastadion i Berlin

Det är en mäktig och stor syn när man börjar närma sig Olympiastadion. Denna friidrottsarena är Tysklands största av sitt slag och ligger lite utanför Berlin, i stadsdelen Charlottenburg. Senaste gången den användes i ett större sammanhang var under världsmästerskapet i fotboll år 2006. Då det behövdes en sådan här stora arena för att hålla alla besökare som besökte Fotbolls-VM, i Olympiastadion så får det plats över 76 000 sittande besökare!

Byggdes under Hitlers storhetstid

Olympiastadion byggdes 1934 och blev färdigbyggd 1936, lagom till Sommar-OS 1936 i Berlin. Det var även under Sommar-OS 1936 som Olympiastadion invigdes, det OS då den mycket framgångsrike amerikanska friidrottaren Jesse Owens tog fyra OS-guld. Därefter kom tyvärr andra världskriget och delar av Olympastadion förstördes, därav bland annat Klocktornet GlockenTurm. Men Olympiastadion har därefter återuppbyggts och renoverats, det är ett väldigt fint och fridfullt ställe idag. Läs mer om Hitlers Berlin.

Enkelt att besöka

Det är billigt att besöka Olympiastadion, om man vill strossa omkring inne på plats och beundra byggnaden kostar inträdet bara 4 euro. Men det finns även familjebiljetter för 8 euro. Är man struderande eller pensionär kostar inträdet 3 euro. Men kolla upp innan ni åker dit så att det inte är någon match under tiden ni ska besöka Olympiastadion, isåfall kan man ej lösa en biljett för att strosa omkring och titta i lugn och ro på Olympiastadion.

Att ta sig till Olympiastadion

Att ta sig till Olympiastadion är inte särskilt svårt, det går både S-bahn och U-bahn som stannar en liten bit från Olympiastadion. Det går t.ex. att ta U-bahn U2 mot Ruhleben och gå av vid Olympiastadion, eller S75 eller S9 mot Spandau och även då hoppa av direkt vid Olympiastadion. Alla resor är inom Zon B så det räcker med ett vanligt AB resekort för att ta sig till Olympiastadion utan extra kostnader.

Adress till Olympiastadion

Olympiastadion Berlin GmbH
Press Office
Olympischer Platz 3, 14053 Berlin

Upplevelser i Berlin

För den som besöker Berlin är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Berlin har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Gå på guidad tur i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i Berlin i förväg, vilket är ett riktigt trevligt sätt att upptäcka Berlin genom en halvdagsrundtur till fots. Under ungefär fyra timmar blir man guidad till och runt Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz och många fler sevärdheter. För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även en snarlik guidad tur med cykel, där man istället tar sig runt i Berlin med hjälp av en lånecykel, vilket för övrigt faktiskt är ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin.

Foton från Olympiastadion i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Olympiastadion i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Olympiastadion i Berlin

Olympiastadion i Berlin

Olympiska klockan från 1936

Olympiska klockan som ringde in OS-spelen 1936, nu nertagen och till viss del förstörd efter andra världskriget

Olympiska spelen i Berlin 1936

Vinnarna i under OS 1936

Inuti Olympiastadion

Inuti Olympiastadion

Olympiastadion sett från parkeringen

Olympiastadion sett från parkeringen

OS-ringarna

OS-ringarna

Karta till Olympiastadion

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Olympiastadion ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.