Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Transport /Turistbussar

Turistbussar i Berlin

Turistbussar, ett praktiskt sätt att få se stora delar av Berlin och även komma till alla sevärdheter. Att ta en turistbuss en eller två dagar är ett perfekt sätt att se stora delar av Berlin och framförallt de mest besökta sevärdheterna i Berlin. Det finns självklart olika turistbussar och olika bolag som har turistbussar i Berlin, men det viktigaste är egentligen att man själv tycker att turistbussen går förbi de saker som ni vill hinna med att se under er tid i Berlin.

Kartor finns vid turistcentret

Om ni åker till turistcentret vid Brandenburger Tor i Berlin kommer ni att kunna få kartor och annat smått och gott, och även erbjudanden från just olika turistbussföretag. Annars är det lätt att även gå till Alexanderplatz, framför Fernsehenturm står många utav de turistbussar som man kan välja att ta redo att ta emot passagerare. Där kan ni även få kartor, se priser smt se hur ofta bussarna går. Några av de vanligaste bussbolagen som finns är Berlin City Tour och Stadtrundfahrt.

Foton på turistbussar i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från turistbussar i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Berlin City Tour

Berlin City Tour

Stadtrundfahren

Stadtrundfahren

Hop-On Hop-Off med buss samt båt

Ett riktigt smidigt sätt att uppleva Berlin är att nyttja turistbussarna med hjälp av Hop-On Hop-Off-pass. På detta sätt kan du enkelt hoppa på en turistbuss på något av de olika stopp som finns samt kliva av där du vill, under turens gång finns audio-guider att låna där det även finns ett svenskt alternativ. Man kan hoppa av och på hur många gånger man vill under 24 timmar, ett sådant resepass kostar ca. 200-300 svenska kronor beroende på eurokursen.