Tyskland / Berlin / Museer /Tekniska Museet

Tekniska Museet i Berlin

Deutsches Technikmuseum eller Tekniska Museet i Berlin. För många kännetecknas Tekniska Museet i Berlin av det C-47 Raisinbomber Skytrain-planet som står på taket till Tekniska Museet. Väl inne finns mängder med olika flygfarkoster som berättar historier om hur flygfarten har utvecklats, och hur den har sett ut genom olika tidsperioder i historien.

Lite svårt att förstå, men häftigt ändå

Tyvärr är många av texterna på museet på tyska, vilket innebär att om man inte kan tyska så kan det vara svårt att ta till sig en del information. Men hur som helst finns det väldigt mycket att titta på så det ändå väl värt ett besök. Tekniska Museet är ett stort museum uppdelat i tre avdelningar; järnväg, luftfart och sjöfart. Det finns många intressanta och välbevarade föremål från olika tidsåldrar i de olika sektionerna, det är verkligen ett paradis för den teknikintresserade. Men om man vill se allt kan det ta ganska lång tid, och bli en hel del gående.

Ta sig till till Tekniska Museet

Tekniska Museet ligger i Kreuzberg-distriktet i Berlin. Lättast att ta sig till Tekniska Museet är via tunnelbanan U-bahn U1, U7 Möckerbrucke, eller U1, U2 Gleisdreieck och sen att gå den sista biten.

Tekniska Museet i Berlin

Inuti Tekniska Museet i Berlin

Billiga hotell i Berlin

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Berlin kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Berlin, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Foton från Tekniska Museet i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Tekniska Museet i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

C-47 Raisinbomber Skytrain på taket av Tekniska Museet i Berlin

C-47 Raisinbomber Skytrain på taket av Tekniska Museet i Berlin

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Karta till Tekniska Museet i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Tekniska Museet ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com