Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com och Booking.com
Tyskland/Berlin/Museer/Haus am Checkpoint Charlie

Haus am Checkpoint Charlie - Mauermuseum

Haus am Checkpoint Charlie ligger precis vid Checkpoint Charlie och är ett museum med fokus på flyktförsök från Öst- till Västberlin. För er som är intresserade av hur folk försökte fly från Öst- till Västberlin är detta verkligen ett museum ni bör besöka. Besöker ni ändå Checkpoint Charlie och läser lite historik om Berlinmuren så är Haus am Checkpoint Charlie klart värt ett besök ändå.

På Haus am Checkpoint Charlie kan ni läsa berättelser om hur människor försökte fly från Öst- till Västberlin, det går även att hyra en audioguide om ni hellre skulle vilja ha informationen uppläst för er. Väljer ni audioguiden så kommer ni dessutom att få lite mer information som ej går att uläsa från den dokumentation som finns på Haus am Checkpoint Charlie. Förutom flyktförsök kan man även ta del av de olika försvarstekniker som fanns på plats vid Berlinmuren, med syfte att förhindra flyktförsöken.

Museet huserar mängder med verktyg som använts under försök att fly över muren, samt bilder på flyktförsök. Människorna som ville fly till det lite öppnare Västtyskland var uppfinningsrika och försökte bli översmuttlade i omgjorda bilar, fira sig över via linbana, flyga med hemmagjorda ballonger, dykanordningar och mycket mycket mer.

Populära hotell nära Mauermuseum

Bild på hotellet Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie i Berlin

Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie

Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie i Berlin med priser från 702 kr per person och natt. Läs mer..

Bild på hotellet TopDomizil Apartments Checkpoint Plaza i Berlin

TopDomizil Apartments Checkpoint Plaza

TopDomizil Apartments Checkpoint Plaza i Berlin med priser från 1 387 kr per person och natt. Läs mer..

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Mauermuseum i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Efter att man gått igenom Haus am Checkpoint Charlie kommer man ut i en butik där det finns möjlighet att köpa små delar av Berlinmuren. Små betongdelar som kommer från den riktiga Berlinmuren! Dessa kostar allt från 5 till 10 euro för några gram, kanske kan vara en häftig souvenir att ta med sig hem?

En nackdel dock är att man tyvärr inte får ta några bilder inne i Haus Am Checkpoint Charlie/Mauermuseum.

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Karta till Haus am Checkpoint Charlie

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Haus am Checkpoint Charlie ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.