Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Museer /Haus am Checkpoint Charlie

Haus am Checkpoint Charlie - Mauermuseum

Haus am Checkpoint Charlie ligger precis vid Checkpoint Charlie och är ett museum med fokus på flyktförsök från Öst- till Västberlin. För er som är intresserade av hur folk försökte fly från Öst- till Västberlin är detta verkligen ett museum ni bör besöka. Besöker ni ändå Checkpoint Charlie och läser lite historik om Berlinmuren så är Haus am Checkpoint Charlie klart värt ett besök ändå.

Flyktberättelser och flyktverktyg

På Haus am Checkpoint Charlie kan ni läsa berättelser om hur människor försökte fly från Öst- till Västberlin, det går även att hyra en audioguide om ni hellre skulle vilja ha informationen uppläst för er. Väljer ni audioguiden så kommer ni dessutom att få lite mer information som ej går att uläsa från den dokumentation som finns på Haus am Checkpoint Charlie. Förutom flyktförsök kan man även ta del av de olika försvarstekniker som fanns på plats vid Berlinmuren, med syfte att förhindra flyktförsöken.

Museet huserar mängder med verktyg som använts under försök att fly över muren, samt bilder på flyktförsök. Människorna som ville fly till det lite öppnare Västtyskland var uppfinningsrika och försökte bli översmuttlade i omgjorda bilar, fira sig över via linbana, flyga med hemmagjorda ballonger, dykanordningar och mycket mycket mer.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie i Berlin

Butik finns, men inga foton

Efter att man gått igenom Haus am Checkpoint Charlie kommer man ut i en butik där det finns möjlighet att köpa små delar av Berlinmuren. Små betongdelar som kommer från den riktiga Berlinmuren! Dessa kostar allt från 5 till 10 euro för några gram, kanske kan vara en häftig souvenir att ta med sig hem? En nackdel med museet dock, är att man tyvärr inte får ta några bilder inne i Haus Am Checkpoint Charlie/Mauermuseum.

Karta till Haus am Checkpoint Charlie

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Haus am Checkpoint Charlie ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.