Tyskland/Berlin/Sevärdheter/Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka - Berliner Dom

Berlins Domkyrka som på tyska heter Berliner Dom ligger precis vid Unter den Linden. Denna stora kyrka började byggas redan på 1450-talet. Men pga dålig konstruktion revs den ursprungliga byggnaden och ersattes av en kyrkobyggnad. Den domkyrka som man kan se stående där idag började faktiskt inte byggas förrän 1894, och kunde först 1905 invigas med pompa och ståt. Måtten på domkyrkan är 114 meter lång, 73 meter bred och ca. 116 meter hög.

Tyvärr skadades den ursprungliga byggnaden kraftigt av en brandbomb under andra världskriget. Domkyrkan stod sedan så skadad från kriget under många år, men så småningom började man med renoveringar och återuppbyggnad igen, och den stod klar 1993.

Även denna sevärdhet i Berlin ligger längst Unter den Linden, vilket gör att det är lätt att hitta hit. Det finns guidade turer måndagar till lördagar från kl 09:00 till kl 20:00. Söndagar och röda dagar så går turerna från kl 12:00 till kl 20:00. Vill man gå in i kyrkan kostar det 7 euro, men det går att komma undan billigare om man har ett rabatthäfte. Vill man låna en audioguide kostar det ytterliggare 3 euro.

När ni väl har gått in får ni inte missa att gå upp hela vägen och komma ut och gå runt hela kupolen, det är en enormt vacker utsikt!

Foton från Berlins Domkyrka

Här nedan har vi samlat några foton från Berlins Domkyrka. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka

Karta till Berlins Domkyrka

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Berlins Domkyrka ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.