Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com och Booking.com
Tyskland/Berlin/Sevärdheter/Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka - Berliner Dom

Berlins Domkyrka som på tyska heter Berliner Dom ligger precis vid Unter den Linden. Denna stora kyrka började byggas redan på 1450-talet. Men pga. dålig konstruktion revs den ursprungliga byggnaden och ersattes av en kyrkobyggnad. Den domkyrka som man kan se stående här idag började faktiskt inte byggas förrän 1894, och kunde först 1905 invigas med pompa och ståt. Måtten på domkyrkan är 114 meter lång, 73 meter bred och ca. 116 meter hög.

Domkyrkan blev bombad under Andra världskriget

Tyvärr skadades den ursprungliga byggnaden kraftigt av en brandbomb under Andra världskriget. Domkyrkan stod sedan skadad och medtagen efter kriget under många år, men så småningom började man med renoveringar och återuppbyggnad igen, och den stod klar 1993. Även denna sevärdhet i Berlin ligger liksom många andra sevärdheter längs med den fantastiskt fina och mytomspunna gatan Unter den Linden, vilket gör att det är lätt att hitta hit.

Populära hotell nära Berliner Dom

Bild på hotellet Radisson Blu Hotel, Berlin i Berlin

Radisson Blu Hotel, Berlin

Radisson Blu Hotel, Berlin i Berlin med priser från 1 105 kr per person och natt. Läs mer..

Bild på hotellet Hotel Alexander Plaza i Berlin

Hotel Alexander Plaza

Hotel Alexander Plaza i Berlin med priser från 983 kr per person och natt. Läs mer..

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Berliner Dom i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Besöka Domkyrkan

Domkyrkan står öppen för turister, och det finns guidade turer måndagar till lördagar från kl 09:00 till kl 20:00 att boka på plats. Söndagar och röda dagar går turerna från kl 12:00 till kl 20:00. Vill man gå in i kyrkan kostar det 7 euro, men det går att komma undan billigare om man har ett rabatthäfte. Vill man låna en audioguide kostar det ytterliggare 3 euro. När ni väl har gått in får ni inte missa att gå upp hela vägen och komma ut och gå runt hela kupolen, det är en enormt vacker utsikt!

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Foton från Berlins Domkyrka

Här nedan har vi samlat några foton från Berlins Domkyrka. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka

Berlins Domkyrka

Karta till Berlins Domkyrka

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Berlins Domkyrka ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.