Tyskland / Berlin / Museer /Judiska Museet

Judiska Museet i Berlin

Om man är intresserad av judisk historia så bör man helt klart besöka Judiska Museet i Berlin. För er som tror att Judiska Museet i Berlin bara handlar om förintelsen och vad som hände med judarna under andra världskriget så tror ni fel. Även om en del av Judiska Museet så klart är tillägnat andra världskriget så är det till allra största del judiska historia som Judiska Museet handlar om.

Audioguiden är användbar

Vi kan verkligen rekommendera att hyra en audioguide för några euro när ni besöker Judiska Museet. Detta då mycket av informationen som finns där går inte att läsa sig till, utan det krävs en audioguide. Även om det blir lite dyrare är det verkligen någonting vi vill rekommendera att ni gör.

Otroligt stort museum

Judiska Museet är flera våningar högt och tar upp allt om Judarnas historia från ca 900-talet före Kristus fram tills nutida historia. I en relativt nybyggd del av Judiska Museet har de försökt skapa ett utrymme som ska få en att tänka på hur det var att sitta i ett koncentrationsläger. Där designern har försökt få till rum som förmedlar känslor av att hur det skulle vara att uppleva ensamheten, rädslan och den kyla som många judar fick uppleva under andra världskriget.

Judiska Museet i Berlin

Judiska Museet i Berlin

Missa inte Sachsenhausen

Är man mest intresserad av att se hur det var att leva som jude under Andra världskriget, och kanske vill lära sig lite mer om hur livet var i koncentrationslägrena, så rekommenderar vi att åka ut till koncentrationslägret Sachsenhausen. Sachsenhausen är ett gammalt koncentrationsläger från Andra världskriget som ligger strax utanför Berlin.

Foton från Judiska Museet i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Judiska Museet i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Nybyggnation vid Judiska Museet i Berlin

Nybyggnation vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Inuti Judiska Museet i Berlin

Inuti Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin rest för att minnas andra världskrigets offer

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Karta till Judiska Museet i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Judiska Museet ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com