Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Museer /Judiska Museet

Judiska Museet i Berlin

Om man är intresserad av judisk historia så bör man helt klart besöka Judiska Museet i Berlin. För er som tror att Judiska Museet i Berlin bara handlar om förintelsen och vad som hände med judarna under andra världskriget så tror ni fel. Även om en del av Judiska Museet så klart är tillägnat andra världskriget så är det till allra största del judiska historia som Judiska Museet handlar om. Om man är särskilt intresserad av den judiska historian i Berlin kan vi rekommendera en guidad rundtur av de judiska kvarteren i Berlin.

Audioguiden är användbar

Vi kan verkligen rekommendera att hyra en audioguide för några euro när ni besöker Judiska Museet. Detta då mycket av informationen som finns där går inte att läsa sig till, utan det krävs en audioguide. Även om det blir lite dyrare är det verkligen någonting vi vill rekommendera att ni gör.

Otroligt stort museum

Judiska Museet är flera våningar högt och tar upp allt om Judarnas historia från ca 900-talet före Kristus fram tills nutida historia. I en relativt nybyggd del av Judiska Museet har de försökt skapa ett utrymme som ska få en att tänka på hur det var att sitta i ett koncentrationsläger. Där designern har försökt få till rum som förmedlar känslor av att hur det skulle vara att uppleva ensamheten, rädslan och den kyla som många judar fick uppleva under andra världskriget.

Judiska Museet i Berlin

Judiska Museet i Berlin

Missa inte Sachsenhausen

Är man mest intresserad av att se hur det var att leva som jude under Andra världskriget, och kanske vill lära sig lite mer om hur livet var i koncentrationslägrena, så rekommenderar vi att åka ut till koncentrationslägret Sachsenhausen. Sachsenhausen är ett gammalt koncentrationsläger från Andra världskriget som ligger strax utanför Berlin.

Upplevelser i Berlin

För den som besöker Berlin är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Berlin har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Foton från Judiska Museet i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Judiska Museet i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Nybyggnation vid Judiska Museet i Berlin

Nybyggnation vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Inuti Judiska Museet i Berlin

Inuti Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin rest för att minnas andra världskrigets offer

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Konstverk vid Judiska Museet i Berlin

Karta till Judiska Museet i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Judiska Museet ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.