Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com

TV-tornet i Berlin - Fernsehturm

TV-tornet, eller Fernsehturm som det heter på Tyska, är den högsta byggnaden i Tyskland. Åk upp hit för att få en härlig utsikt över Berlin! Åker ni till Berlin och det är molnfritt och fint väder så är TV-tornet en självklar sevärdhet att besöka. Detta stora TV-torn som står strax brevid Alexanderplatz har en svårslagen 360 graders utsikt över hela Berlin, det är möjligt att se bland annat Brandenburger Tor, tågstationen, Potsdamer Platz, Tiergarten och mycket mer!

Tornet tog fyra år att bygga

Byggnationen av Fernsehturm påbörjades 1965 och slutfördes 1969, då byggnationen påbörjades innan Berlinmuren revs användes TV-tornet till viss del som en statussymbol för Östtyskland. TV-tornets totala höjd är 368 meter. Även om det är den högsta byggnaden i Tyskland (utöver vanliga master) så är det långt ifrån världens högsta byggnad, den högsta byggnaden i världen ligger i Dubai och är över 800 meter.

Om man besöker TV-tornet gör man det genom att ta en hiss som går upp på till en höjd på ca. 203 meter över havet. Väl uppe finns sedan en observationsplatform där man kan blicka ut över Berlin, samt ovanför observationsplatformen finns det en mycket populär restaurang.

TV-tornet i Berlin

Panorama över Berlin med sitt magnifika TV-torn

Det kan vara lång kö

En sak att tänka på är att det kan vara väldigt lång kö för att få komma upp, både för att ta sig upp med hissen och för att komma upp i restaurangen (207 meter över havet). Det bästa man kan göra är att köpa en VIP-biljett (Fast Track Ticket), med en sådan kan man själv bestämma vilket datum och tid som man vill besöka TV-tornet i Berlin - och man slipper stå i kö. Det finns även olika typer av VIP-biljetter, en som vi verkligen kan rekommendera är den som inkluderar en bokning i restaurangen. Med en sådan behöver man heller inte stå i kö för att komma in till restaurangen.

Många besökare varje år

Över 1.2 miljoner besökare besöker årligen TV-tornet i Berlin, som än idag faktiskt används som just ett TV-torn och sänder och mottager TV-signaler. Vanliga biljetter kostar mellan 15 till 18 euro beroende på vilken tid på dygnet man vill besöka TV-tornet, VIP-biljetterna kostar mellan 20 till 30 euro beroende på var i restaurangen man vill sitta - vi rekommenderar verkligen att ha ett fönsterbord! Läs mer om priser och olika biljett-typer på TV-tornets egen hemsida.

Foton från TV-tornet i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från TV-tornet i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Utsikt från TV-tornet i Berlin

Utsikt från TV-tornet i Berlin

Karta till TV-tornet i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som TV-tornet ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.