Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com

Varuhuset KaDeWe i Berlin

KaDeWe är ett av de större och lite mer exklusiva varuhusen i Berlin. Detta exklusiva varuhus som inte ligger långt ifrån varken Europa Center eller Tiergarten i området Neuer Westen, är ett fantastiskt köpcenter för de som har råd. För er som har varit i London och besökt Harrods så kommer ni nog att känna igen er när ni kommer till KaDeWe, då KaDeWe bjuder in till en liknande upplevelse som Harrods.

Gigantiskt varuhus med stor variation

Varuhuset tar upp en totalyta på över 60 000 kvadratmeter, och inhyser allting från strumpor till exklusiva klockor. Allting går helt enkelt att hitta, och dessutom är det lätt att leta efter saker då de har delat upp sitt stora utbud över olika våningar.

Längst uppe i KaDeWe hittar ni en gourmet- och matavdelning där det går att köpa lyxig rysk kaviar, kvalitetssprit en hel del olika lyxkorvar och ostsorter. Ja, i princip allt man vill ha som är lite ovanligt i matväg, men även vanliga saker såsom t.ex. grönsaker och frukt.

Varuhuset KaDeWe i Berlin.

Ta sig till varuhuset KaDeWe

Lättast att ta sig hit är att ta U-bahn till Wittenbergplatz . De U-bahn (Tunnelbana) tåg som går hit är U1, U2, U3. Därefter så är det bara att fortsätta Tauentzienstrasse upp mot KurfürstenDamm och/eller Zoologischer Garten. Klicka här för att se KaDeWe på kartan.

Adress till KaDeWe

KaDeWe
Tauentzienstraße 21-24
10789 Berlin

Öppettider på KaDeWe

Öppettiderna på KaDeWe varierar lite beroende på vilken dag det är frågan om. Måndag till torsdag är KaDeWe öppet mellan 10.00 till 20.00, på fredagar är det öppet 10.00 till 21.00 och på lördagar är det öppet 09.30 till 20.00. På söndagar är det stängt på KaDeWe.

Kort historik om KaDeWe

KaDeWe står för Kaufhaus des Westens och grundades ursprungligen av Adolf Jandorf 1905. Därefter har varuhuset bytt ägare ett par gånger och även renoverats. Såsom många andra byggnader blev även KaDeWe bombat och delvis förstört under andra världskriget. Under 1950-talet återuppöppnades KaDeWe, och 1956 var det helt klart med renovering och ombyggnation för alla KaDeWes 5 våningar. 1976 så påbörjades nya byggnationer som skulle utöka ytan från 24 000 kvadratmeter uppp till 44 000 kvadratmeter säljyta. 1996 påbörjades ytterliggare byggnationer som utökade försäljningsytan upp till dagens 60 000 kvadratmeter, i samband med detta blev även KaDeWe 7 våningar högt.

Karta till KaDeWe

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som varuhuset KaDeWe ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.