Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Att göra /Bunker of Horror

Berlin Bunker of Horror - Gruselkabinett

Gruselkabinett - Berlin Bunker of Horror - är ett skräckkabinett och även en lärorik bunker som sprider lärdom om kriget, vad bunkern användes till och mycket mer. Inte så långt från Potsdamer Platz och Tekniska Museet så hittar ni denna skräckkabinett (Gruselkabinett Bunker of Horror), som skrämmer slag på de flesta som vågar går in.

Livs levande skådespelare

Egentligen kanske det inte är en så värst lärorik upplevelse, men en del kan man ändå lära sig - bland annat med hjälp av scener från olika kända historier. Men den riktiga anledningen till varför Gruselkabinett är värt ett besök, vad som är kronjuvelen med skräckkabinetten - det får ni erfara när ni går en vning upp. Där finns nämligen livs levande skådespelare som verkligen kommer att skrämma slag på er.

Längst nere i bunkern får man lära sig lite kring hur det var att leva i en bunker under andra världskriget, utgrävningar och mycket mer. Tyvärr är den delen på Tyska, så kan man ej läsa eller förstå tyska så är det inte så lärorikt - men ändå häftigt att se.

Ett annat liknande ställe i Berlin som inte ligger långt bort från Berlin Bunker of Horror är Berlin Dungeon, där Tysklands historia kommer till liv genom skådespelare och riktigt häftiga milöer.

Gruselkabinett - ingång

Berlin Bunker of Horror - Gruselkabinett

Foton från Gruselkabinett

Här nedan har vi samlat några foton från Gruselkabinett. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Gruselkabinett

Berlin Bunker of Horror - Gruselkabinett

Ta sig till Gruselkabinett

Ni tar er lättast hit genom att antingen åka S-bahn till Anhalter Bahnhof, eller via U-bahn till Gleisdreieck eller Potsdamer platz. Därefter är det bara ett para hundra meters promenad innan man är framme.

Adress till Gruselkabinett

Anhalter Bahnhof
Schöneberger Straße 23a
10963 Berlin

Karta till Gruselkabinett

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Gruselkabinett ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.