Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Sevärdheter /Hackescher Markt/Höfe

Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin

Hackescher Markt är ett torg som ligger centralt och bra lokaliserat i Berlin. Det ligger inte alls långt ifrån Alexanderplatz och det är lätt att ta sig till torget med hjälp av S-bahn, kliv av vid Hackescher Markt station. Här finns bland annat en hel del restauranger, uteserververingar och intressanta affärer. Det är helt enkelt ett trevligt och mysigt litet område att promenera runt i.

Beläget i gamla Östberlin

Hackescher Markt ligger i stadsdele Mitte, vilket ligger i den del av Berlin som tidigare var Östberlin. Sedan återföreningen av Väst- och Östberlin har Hackescher Markt genomgått omfattande renovering.

I närheten av Hackscher Markt ligger även det trendiga området Hackesche Höfe, vilket är ett system med mysiga små innergårdar som erbjuder allt från utställningar till restauranger, affärer och mycket mer. Fasaderna i Hacksche Höfe är vackert ornamenterade och hela området kring Hackesche Höfe har under de senaste åren blivit ett av de mer trendigare områdena i Berlin.

Upplevelser i Berlin

För den som besöker Berlin är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Berlin har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Gå på guidad tur i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i Berlin i förväg, vilket är ett riktigt trevligt sätt att upptäcka Berlin genom en halvdagsrundtur till fots. Under ungefär fyra timmar blir man guidad till och runt Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz och många fler sevärdheter. För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även en snarlik guidad tur med cykel, där man istället tar sig runt i Berlin med hjälp av en lånecykel, vilket för övrigt faktiskt är ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin.

Foton från Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Hackescher Markt i Berlin

Foto från strax utanför stationen vid Hackescher Markt i Berlin

Hackesche Höfe i Berlin

Foto från en innergård i trendiga Hackesche Höfe i Berlin

Karta till Hackescher Markt i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Hackescher Markt ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.