Tyskland / Berlin / Sevärdheter /Hackescher Markt/Höfe

Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin

Hackescher Markt är ett torg som ligger centralt och bra lokaliserat i Berlin. Det ligger inte alls långt ifrån Alexanderplatz och det är lätt att ta sig till torget med hjälp av S-bahn, kliv av vid Hackescher Markt station. Här finns bland annat en hel del restauranger, uteserververingar och intressanta affärer. Det är helt enkelt ett trevligt och mysigt litet område att promenera runt i.

Beläget i gamla Östberlin

Hackescher Markt ligger i stadsdele Mitte, vilket ligger i den del av Berlin som tidigare var Östberlin. Sedan återföreningen av Väst- och Östberlin har Hackescher Markt genomgått omfattande renovering.

I närheten av Hackscher Markt ligger även det trendiga området Hackesche Höfe, vilket är ett system med mysiga små innergårdar som erbjuder allt från utställningar till restauranger, affärer och mycket mer. Fasaderna i Hacksche Höfe är vackert ornamenterade och hela området kring Hackesche Höfe har under de senaste åren blivit ett av de mer trendigare områdena i Berlin.

Billiga hotell i Berlin

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Berlin kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Berlin, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Foton från Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Hackescher Markt i Berlin

Foto från strax utanför stationen vid Hackescher Markt i Berlin

Hackesche Höfe i Berlin

Foto från en innergård i trendiga Hackesche Höfe i Berlin

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Karta till Hackescher Markt i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Hackescher Markt ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com