Tyskland/Berlin/Sevärdheter/Hackescher Markt/Höfe

Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin

Hackescher Markt är ett torg som ligger centralt och bra lokaliserat i Berlin. Det ligger inte alls långt ifrån Alexanderplatz och det är lätt att ta sig till torget med hjälp av S-bahn, kliv av vid Hackescher Markt station. Här finns bland annat en hel del restauranger, uteserververingar och intressanta affärer. Det är helt enkelt ett trevligt och mysigt litet område att promenera runt i.

Hackescher Markt ligger i stadsdele Mitte, vilket ligger i den del av Berlin som tidigare var Östberlin. Sedan återföreningen av Väst- och Östberlin har Hackescher Markt genomgått omfattande renovering.

I närheten av Hackscher Markt ligger även det trendiga området Hackesche Höfe, vilket är ett system med mysiga små innergårdar som erbjuder allt från utställningar till restauranger, affärer och mycket mer. Fasaderna i Hacksche Höfe är vackert ornamenterade och hela området kring Hackesche Höfe har under de senaste åren blivit ett av de mer trendigare områdena i Berlin.

Populära hotell nära Hackescher Markt

Bild på hotellet Hotel Hackescher Markt i Berlin

Hotel Hackescher Markt

Hotel Hackescher Markt i Berlin med priser från 1 025 kr per person och natt.
Läs mer om Hotel Hackescher Markt

Bild på hotellet Central Hackescher Markt i Berlin

Central Hackescher Markt

Central Hackescher Markt i Berlin med priser från 1 381 kr per person och natt.
Läs mer om Central Hackescher Markt

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Hackescher Markt i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Foton från Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Hackescher Markt och Hackesche Höfe i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Hackescher Markt i Berlin

Foto från strax utanför stationen vid Hackescher Markt i Berlin

Hackesche Höfe i Berlin

Foto från en innergård i trendiga Hackesche Höfe i Berlin

Karta till Hackescher Markt i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Hackescher Markt ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.