Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Att göra /Madame Tussauds

Madame Tussauds i Berlin

Madame Tussauds är en världskänd vaxkabinett som finns att besöka i bland annat Berlin och London. Detta är en mycket trevlig utflykt för hela familjen. Här kan ni gå runt och se på vaxdockor av olika kändisar. Även om Madame Tussauds inte är lika stort i Berlin som det är i t.ex. London, så är det fortfarande stort nog för att vara värt ett besök. Här kan man köpa inträdesbiljett i förväg och på så sätt få förbi den annars ganska långa kön.

Texter även på engelska

Texterna inne på vaxkabinettet är både på engelska och tyska, vilket gör att det är lätt att läsa vad det är för figurer. Tyvärr får vi nog säga att det är väldigt många tyska kändisar här, så kanske kommer ni inte att känna igen alla vaxdockorna. Men de flesta vaxdockorna kommer ni nog att känna igen. Dessa byts ut lite då och då så det är inte säkert att de alltid har samma dockor när ni kommer dit. Men ni kommer helt klart att få se vaxdockor avbildade från sportvärlden, musikvärlden och sjävklart andra celebriteter. Under vårt senaste besök fanns t.ex. en vaxdocka av Barack Obama.

Det bör tilläggas att vissa av vaxdockorna är kusligt verkliga, man kan inte riktigt vara säker på att det inte är en levande person som bara sitter och väntar på att skrämma förbigående. Men så är det inte, så ni kan vara helt lugna.

Madame Tussauds i Berlin

Madame Tussauds i Berlin

Nära många andra sevärdheter

Besöker ni Madame Tussauds i Berlin hittar ni det i slutet av Unter den Linden, inte alls många meter ifrån Branderburger Tor. Så det ligger väldigt centralt och det är lätt att hitta hit. Ta sikte på Brandenburger Tor och följ sedan Unter den Linden upp mot AlexanderPlatz, sedan hittar ni Madame Tussauds på vänster sida.

›› Besök Madame Tussauds hemsida

Foton från Madame Tussauds

Här nedan har vi samlat några foton från Madame Tussauds. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Svennis på Madame Tussauds i Berlin

Svennis på Madame Tussauds i Berlin

Anne Frank på Madame Tussauds i Berlin

Anne Frank på Madame Tussauds i Berlin

Barack Obama på Madame Tussauds i Berlin

Barack Obama på Madame Tussauds i Berlin

Karta till Madame Tussauds

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Madame Tussauds ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.