Tyskland/Berlin/Sevärdheter/Potsdamer Platz

Potsdamer Platz i Berlin

Potsdamer Platz är en viktig och central trafikknutpunkt och även ett större "under tak-torg" finner ni här. Potsdamer Platz är som sagt en viktig central trafikknutpunkt i Berlin och här strömmar en hel del människor igenom, det finns både S-bahn och U-bahn stationer här. Potsdamer Platz ligger i närheten av bland annat Spielbank Berlin, som är ett av de större Casinona i Berlin, samt även till Theater am Potsdamer Platz, Cinemaxx biokomplexet. Potsdamer Platz ligger även i närheten av Tiergarten, Checkpoint Charlie, Berlin Horror Bunker och mycket annat.

Potsdamer Platz är ett ställe för upplevelser, t.ex. Sony Center där man kan hitta mängder med restauranger och biografer - faktiskt över 40 biografer varav 2 är IMAX! Under vintrarna brukar det även finnas en skidbacke vid Potsdamer Platz, den är vanligtvis 13 meter hög och 70 meter lång, där man kan åka skidor, uppblåst däck och mycket mer. Backen byggs ihop på några dagar och brukar finnas på plats redan den 31 oktober. En mycket omtyckt julmarknad brukar även hållas vid Potsdamer Platz.

Populära hotell nära Potsdamer Platz

Bild på hotellet Berlin Marriott Hotel i Berlin

Berlin Marriott Hotel

Berlin Marriott Hotel i Berlin med priser från 1 111 kr per person och natt.
Läs mer om Berlin Marriott Hotel

Bild på hotellet The Mandala Hotel i Berlin

The Mandala Hotel

The Mandala Hotel i Berlin med priser från 1 599 kr per person och natt.
Läs mer om The Mandala Hotel

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Potsdamer Platz i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Guidad tur till Potsdamer Platz

Om man inte vill missa Potsdamer Platz när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg där Potsdamer Platz är ett av stoppen. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt Potsdamer Platz utan även får se t.ex. Berlinmuren, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz, osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Foton från Potsdamer Platz i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från Potsdamer Platz i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Potsdamer Platz i Berlin

Potsdamer Platz i Berlin

IMAX-biograf vid Potsdamer Platz i Berlin

IMAX-biograf vid Potsdamer Platz i Berlin

Skidbacken utan snö vid Potsdamer Platz i Berlin

Skidbacken vid Potsdamer Platz i Berlin håller på att byggas ihop, det tog ca. en vecka innan den var klar och snön levererad.

Skidbacken med snö vid Potsdamer Platz i Berlin

Preparering av snö i skidbacken vid Potsdamer Platz i Berlin.

Karta till Potsdamer Platz i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Potsdamer Platz ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.